2023. December 10. vasárnap
Az amerikai Mayo Klinika vizsgálatában a ginzeng kivonata jelentősen enyhítette a rákkal összefüggő fáradtságot a placebóhoz képest, noha több hétre volt szükség a növény hatásának kifejlődéséhez a pácienseknél.

A tanulmányba bevont 340 rákbeteg – főként emlődaganatos – páciens vagy 2 ezer milligramm őrölt ginszenggyökérrel töltött kapszulát kapott, vagy placebót. A szinte folytonos fáradtságérzet különösen gyakori a rákbetegeknél, és tovább rontja életminőségüket.

ginszeng

Egy 100 pontos standardizált skálán mérve nyolc hét elteltével a ginszenget szedőknél 20 ponttal javult a szubjektív fáradtságérzet, miközben a ginszeng szedésének káros mellékhatása nem jelentkezett – mondta el Debra Barton, a Mayo Klinika rákközpontjának kutatója a HealthDay című ismeretterjesztő portál kérdésére válaszolva.

A kutatási eredményeket a 30 ezer klinikai onkológust és kutatót tömörítő szakmai szervezet, a Klinikai Onkológusok Amerikai Társasága kedden zárult, Chicagóban megrendezett éves konferenciáján mutatták be.


Forrás: MTI
2012. 06. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés