2021. Május 14. péntek

Fókuszban: Fogápolás

fogápolás
Nem mindig annak örülnek a fogak, amit mi is szeretünk. Vegyük figyelembe kívánságaikat, elvégre ők vannak többen. A fogápolás alapszabályai, hogy többen is maradjanak!
BŐVEBBEN


fogkrém, fluorid
A fluoridok a fogkrémek gyakori összetevői: megkeményítik a fog külső zománcrétegét, és meggátolják a baktériumok elszaporodását. Vitatott azonban, hogy mennyi az optimális mennyisége a fogkrémekben.
BŐVEBBEN


érzékeny fogak, fogérzékenység

A fogak érzékenysége a fogmosás közbeni túl erős dörzsölés, és a savas ételek, italok fogyasztása miatt alakul ki, illetve amerikai fogászok egyes fogápoló szereket is felelőssé tesznek érte. Mit tegyünk, hogy elkerüljük?


BŐVEBBEN


fogszuvasodás, saverózió
A szülők nagy része tisztában annak fontosságával, hogy gyermekeik rendszeresen mossák és ápolják fogaikat. A legtöbben azonban nem tudják, hogy a fogszuvasodás elleni védelemhez ez a legtöbb esetben már nem elegendő.
BŐVEBBEN


fogszuvasodás, fogmosás, étkezés
A legújabb kutatások szerint a modern életmód és az ezzel járó fogápolási szokások sokkal nagyobb szerepet játszik a fogszuvasodás kialakulásában és leküzdésében, mint az étkezés.
BŐVEBBEN


fogápolás

Fogaink állapotát nem csak éppen aktuális fogápolási szokásaink határozzák meg, de gyermekkori táplálkozási, fogmosási szokásaink is, sőt még édesanyánk terhesség alatti életmódja is lényeges lehet.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés