2023. December 07. csütörtök

Inkább a terhesség, mint az elhízás

fogamzásgátló, terhesség, elhízás
1 . oldal
Sok nő jobban fél attól, hogy a fogamzásgátló gyógyszerek szedése miatt elhízik, mint a terhességtől, ezért inkább kockáztatnak, és nem élnek a legnagyobb biztonságot jelentő fogamzásgátló módszerrel – derült ki egy egyesült királyságbeli felmérésből.

A nők a fentiek mellett attól is tartanak, hogy a fogamzásgátló hosszú távon befolyásolja a termékenységüket is – adta hírül a Sky News.

fogamzásgátló, elhízás, terhesség

Az Egyesült Királyság egészségügyi minisztériuma által támogatott kutatást vezető Anna Glasier professzor szerint a mítoszok és félreértések még mindig gyakoriak, a fogamzásgátlók ugyanis nem rontják a termékenységet és a legtöbbjük nincs hatással a testsúlyra sem.

A kutató szerint „az orvosok hajlamosak az egészségügyi problémákra fókuszálni, miközben a nők éppenséggel jobban aggódnak a súlyuk, a bőrük, és a későbbi gyermekvállalás miatt.” Glasier szeint az orvosoknak részletesebb tájékoztatást kellene nyújtaniuk a fogamzásgátlási lehetőségekről a nők számára.

A felmérést annak kiderítésére végezték, hogy az Egyesült Királyságban miért alacsony az olyan hosszú távon ható, visszafordítható fogamzásgátló módszerek elterjedtsége, mint a hormoninjekciók és a méhen belüli eszközök.


Forrás: Vital
2008. 10. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés