2024. Július 18. csütörtök
Bár szülés után pár órával egy cseh kórházban két anya is meglepődve tapasztalta, hogy újszülöttjének súlya hirtelen megváltozott, csak tíz hónap múltán derült ki, hogy a két kislányt elcserélték.

Az anyák első aggodalmát a kórház személyzete azzal szerelte le, hogy egyszerűen rosszul mérték meg a babákat, de a kétely csak nem múlt, ráadásul az ismerősök sem találtak semmilyen hasonlóságot a szülők és csecsemőik között.

elcserélt csecemő újszülött kórház szülés

Az egyik apa, a 29 éves Libor Broza titokban dns-tesztet végeztetett, miután barátai azon viccelődtek, hogy tavaly decemberben született kék szemű, szőke kislánya semennyire sem hasonlít a sötét hajú, barna szemű szülőkre. Amikor a teszt kiderítette, hogy a kislány nem a férfi vér szerinti gyermeke, felelősségre vonta az anyát, aki szintén csináltatott egy dns-tesztet. Az eredmény, hogy a csecsemő nem a saját gyermekük, sokkolta a fiatal párt. Két hét múlva derült ki, hogy kislányukat a születését követő néhány órában véletlenül összekeverték egy másik babával.

"Az elmúlt tíz hónapban Nikolát neveltük. Gyönyörű kislány, aki mindig mosolyog, és lehetetlen elképzelni, hogy mostantól ne velünk éljen. Ugyanakkor nem messze él tőlünk az igazi lányunk, Veronika, akinek az életéből rengeteg mérföldkövet elszalasztottunk, az első fogát, az első lépéseit. Elhatároztuk, hogy az első születésnapját és az első karácsonyát nem fogjuk." - nyilatkozta az apa. Az anya szerint az egész helyzet szörnyű, nevelt kislányát szereti, biológiai gyermeke iránt azonban semmilyen érzelme nincsen.

A két család, akik nem messze élnek egymástól, úgy döntött, hogy a babákat karácsonykor visszacserélik, addig pedig megpróbálnak együtt tölteni némi időt, és megismerni igazi gyermekeiket. Mindkét család azt tervezi, hogy beperli a kórházat, és többszáz millió forint értékű kártérítést követel. Szerintük a szerencsétlen esetet az okozhatta, hogy mindkét anya keresztneve Jaroslava.

Az intézmény a nyomozás ideje alatt nem nyilatkozik az ügyről, de a kórház igazgatója sajnálatát fejezte ki a szülőknek.


Forrás: telegraph.co.uk
2007. 10. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés