2024. Július 14. vasárnap
Az Egyesült Királyság szakértőinek becslése szerint az e-cigaretta évente 22 ezer dohányosnak segít végleg letenni a cigarettát a 65 milliós országban. Éppen ezért nem árt, ha a főnökök észben tartják, hogy ezek az irodában sem tilosak. A szakemberek szerint fontos, hogy a döntéshozók ne tiltsák az e-cigarettát, még ha az asztmásokat zavarhatja is a gőz.

Az e-cigaretta segítségével a dohányzás aránya 15,5 százalékról 12-re csökkenhet az elkövetkezendő öt évben, hiszen évente közel 22 ezren teszik le a cigarettát ezen a módon – állítják brit szakemberek. Jelenleg a legtöbb helyen a munkaadók maguk dönthetik el, hogy engedélyezik-e alkalmazottaik számára az e-cigaretta használatát az épületben. Általános gyakorlat, hogy sok helyen rutinszerűen tiltják az eszköz használatát, ami a szakemberek szerint semmi esetre se jó ötlet.

A gazdag világ nagy problémát okozó betegsége > > > 

A Public Health England kutatása szerint az e-cigarettából kipárolgó gőz nem jelent jelentős egészségügyi kockázatot a nemdohányzó közösségre. „A passzív dohányzás által okozott kár ebben az esetben nem jelentős, így ez nem ad elegendő indokot az e-cigaretta munkahelyi betiltására” – olvasható közleményükben. Az Egyesült Királyság az az ország, ahol Európa-szerte a legszigorúbbak a dohányzással kapcsolatos szabályok.

Gyönyörű, egyedi állatos pólók Amerikából > > >


Forrás: Medipress
2017. 07. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés