2024. Március 02. szombat
Svájci kutatók szerint nem a vak szerelmen, hanem a megfelelő partner kiválasztásán múlik a boldog párkapcsolat. A boldogságra különösen azoknak a pároknak van jó kilátásuk, amelyeknél a férfi öt évvel idősebb a nőnél, a nő viszont képzettebb a férfinál.

A genfi gazdasági főiskola kutatói öt éven át gyűjtöttek adatokat több mint ezer házasságban vagy élettársként élő párokról azt kutatva, hogy a kor, a képzettség, a nemzetiség vagy éppen a korábbi házasság milyen hatással van a válásra.

boldog párok

Mindezek alapján a tudósoknak sikerült felállítaniuk azt a "boldogságformulát", amely matematikailag a legalacsonyabb válási esélyeket adja.

A képlet alapján azok a párok nézhetnek boldog jövő elé, amelyek mindkét tagja ugyanolyan kulturális háttérrel bír, még egyikük sem volt korábban házas, a férfi legkevesebb öt évvel idősebb a nőnél, a nő viszont magasabban képzett.

A válás legnagyobb eséllyel az eltérő kultúrkörből származó párokat fenyegeti, azokat, amelyek férfi tagja már volt házas, mindössze 2-3 évvel idősebb a nőnél, és mindkét fél alacsonyan iskolázott.

A Lausanne-i Egyetem kutatóival kiegészült genfi csapat szerint napjaink párkapcsolati helyzete messze elmarad az ideálistól. A válások számát pedig jelentősen, 20 százalékkal csökkenteni lehetne, ha a nők és a férfiak megfelelő partnert keresnének, illetve találnának.


Forrás: MTI

Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés