2021. Május 06. csütörtök

Fókuszban: Az allergia

virág, allergia, allergiás, nátha

Az allergiára való hajlam örökletes, de számos egyéb oka lehet kialakulásának. Az allergia kezelése elvileg nagyon egyszerű: csupán kerülni kell az allergiás tüneteket kiváltó anyagokat, ez azonban a legtöbb esetben sajnos szinte lehetetlen.


BŐVEBBEN


Allergia3

Az allergia napjainkban szinte népbetegségnek számít. Az immunrendszer túlérzékenységi reakcióját a legkülönbözőbb anyagok válthatják ki, és a tünetek is igen változatosak lehetnek.


BŐVEBBEN


allergia

Ugrásszerűen megemelkedett az utóbbi évtizedekben az allergiás betegek száma, ami azonban nem jelenti azt, hogy csak korunk betegségtípusáról volna szó. Az asztmát pl. már az ókori egyiptomiak is ismerhették. Mit mond a modern orvostudomány az allergiáról?


BŐVEBBEN


allergia, pollenallergia

A nyár beköszönte nem kevés ember számára az allergia időszakát is jelenti hazánkban. Néhány szabály betartásával enyhíthetünk a pollenek okozta kínzó allergiás tüneteken.


BŐVEBBEN


szénanátha

Mivel nagyrészt nem tudjuk elkerülni az allergiát okozó virágporral való érintkezést, gyógyszerek és helyi hatású orrcseppek, orrspray-k segítségével vészelhetjük át a szénanáthás időszakot.


BŐVEBBEN


parlagfű, allergia

A meleg napok beköszöntével a különböző gyomnövények virágzási szezonja is elérkezik – az allergiás betegek nagy bosszúságára. A legrettegettebb növény számukra a parlagfű.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés