2024. Június 25. kedd
60 éve hordozza méhében halott gyermekét a 92 éves dél-kínai asszony, Huang Yijun. Az első hallásra hihetetlennek tűnő orvosi jelenség hátterében szomorú történet áll.

1948-ban az orvosok elmagyarázták az akkor fiatalasszony Huangnak, hogy magzata elhalt és csak műtéttel lehet eltávolítani a babát. A műtéti beavatkozásért azonban annyi pénzt kértek a kórházban, amennyit Huang egész családja évek alatt sem tudott megkeresni, így az asszonynak saját bevallása szerint nem volt más választása, mint lemondani a műtétről és ignorálni állapotát.

terhes

Huang azért fordult most orvoshoz, mert elviselhetetlenné váltak az immáron egy emberöltő óta tartó hasi fájdalmai. A dél-kínai Qingshen Kórházban Dr. Liu Anbin nem akart hinni a szemének, amikor megpillantotta az idős hölgy hasáról készült röntgenfelvételt, amin jól láthatóan kirajzolódott egy magzat. Anbin doktor azt nyilatkozta, hogy több mint 40 éve orvos, de még nem látott ilyet.

Elmondta, hogy normális esetben a magzatnak oszlásnak kellett volna indulnia, így óriási csoda, hogy az idős nő ilyen jó egészségnek örvend. A kínai orvosok további vizsgálatokat végeznek és megpróbálják eldönteni, hogy egyáltalán kivegyék-e a magzatot, illetve ha igen, az hogyan történjen.

Amellett, hogy a dédmama korú kismamát több mint fél évszázadon át fájdalmak gyötörték, a végletesen szélsőséges állapot valószínűleg pszichés gondokkal is terhelte.


Forrás: Vital
2009. 01. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés