2022. Október 01. szombat
Hamarosan megdönti a brit kismamakor-rekordot egy elvált üzletasszony, aki a jövő hónapban, nem sokkal 67. születésnapja előtt hozza világra első gyermekét.

Elizabeth Munro, aki a Suffolk grófságbeli Newmarketben lakik, a nyolcadik hónapban jár. Terhessége egy ukrajnai klinikán elvégzett mesterséges megtermékenyítés eredménye.

kismama

A nagymamakorú kismama egyik ismerőse a The Sunday Timesnak elmondta, hogy Elizabeth "nincs szűkében a pénznek ... és akart valakit, aki örökölheti vagyonát".

Elizabeth Munro – akinek mindössze fél évig tartó egyetlen házassága már húsz éve válással ért véget – négy évvel dönti meg az eddigi brit anyasági korrekordot. Ezt jelenleg a dél-angliai illetőségű Patricia Rashbrook tartja, aki 2006-ban, 63 évesen szülte meg kisfiát.

A gyermekpszichiáter Rashbrook annak idején szintén egy – közelebbről nem azonosított – kelet-európai ország nőgyógyászati klinikáján vetette alá magát a művi megtermékenyítési beavatkozásnak, amelyet az olasz Severino Antinori professzor hajtott végre.

Antinori már jó ideje szakmai bírálatok kereszttüzében áll idős anyajelölteken elvégzett hasonló beavatkozásai miatt. A 67 éves brit kismamáról szóló híreket azonban az olasz professzor is nemtetszéssel fogadta. Antinori a The Sunday Timesnak azt mondta: 63 év fölött nem szabadna gyermekszülésre vállalkozni, mivel Nagy-Britanniában a nők várható átlagos élettartama 83 év, és "a gyerekeknek életük első 18-20 évében szükségük van a mamájukra".

Hozzátette: ha például egy 70 éves nő kérné tőle a művi beavatkozás elvégzését, ő akkor is nemet mondana, ha a jelölt tökéletes egészségi állapotban van, mivel "gyerekeket nem szabad árvaságra ítélni".


Forrás: MTI
2009. 05. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés