2022. Október 02. vasárnap
Van ujj a nap alatt, méghozzá bőven: 24 ujjal született egy fiúcsecsemő Kaliforniában, mindegyik végtagján hattal. Az meg új a nap alatt, hogy ezt nem vette észre sem a kórházi személyzet, sem az anya.

Az újszülött mindegyik ujja tökéletesen működik, a lábain és kezein egyaránt mozgatja őket, és a kaliforniai kórház személyzete vélhetően ezért nem észlelte a többletet. Az anyának csak annyit mondtak, hogy egészséges fia van, 2 kiló 80 dekás.

újszülött

A négy plusz ujjat végül a kispapa fedezte fel, aki felfedte a sajtónak, hogy családjában gyakori az ujjtöbblet, ő sem hússzal született, hanem hatodikakkal, de csak a kezein. Neki azonban csak kis csonkok jutottak, melyeket „leműtöttek” róla gyerekkorában.

A szülők még nem döntötték el, hogy csemetéjüket 20 ujjasra operáltassák-e. Az orvosok szerint nem szükséges, sőt előny lehet a 24, például egy zongoristának vagy gitárosnak. A klasszikus ujjmondóka pedig erre módosulhat: ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, ez megette, ez meg mosogathatott.

Bár az sem gyakori, hogy valaki plusz ujjal születik, az, hogy mindkét kezén és lábán legyen hatodik, méghozzá normál méretű, működő ujja is, rendkívül ritka – jegyezte meg a Daily Telegraph című brit lap.


Forrás: MTI
2009. 02. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés