2018. Február 19. hétfő

TILTOTT - A het temaja

bőrápolás, baba, bőre

Az egészséges, szép bőrt gyakran hasonlítják a babák bőréhez, ami azonban csak akkor marad finom puha, ha a szülők odafigyelnek helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsaiból megtudhatjuk, hogyan vigyázzunk rá.


BŐVEBBEN


koffein, kávé

A koffein a növények természetes védelmét szolgáló anyag, mely jellemzően növeli az éberséget, a koncentrációt, a mentális és fizikai teljesítményt.


BŐVEBBEN


Téli balesetek
Az időjárás zordra fordulásával a körülmények egyre több baleseti forrást rejtenek magukban. Ez az időszak nemcsak a sportpályákon és a járdák jégpályáin, hanem a fűtött lakásokban is szedi áldozatait.
BŐVEBBEN


tél táplálkozás
Sokan úgy gondoljuk, hogy télen a hidegben többet kell ennünk, s gyakran a nehezebb, zsírosabb, laktatóbb ételeket kívánjuk, ami hízáshoz vezet. Nem feltétlenül kell ennek így lennie!
BŐVEBBEN


zöldségek, gyümölcsök
Egészségünk védelmében naponta ötször együnk gyümölcsöt és zöldséget – javasolják táplálkozástudományi szakemberek, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a fogyasztott zöldségek és gyümölcsök lehetőleg minél többféle színűek legyenek.
BŐVEBBEN


pakolás

A zöldségek és gyümölcsök nem csupán elfogyasztva szolgálhatják egészségünket, de ha pakolást vagy krémet készítve belőlük az arcunkra is kenjük őket, éppúgy megszépítik a bőrünket, mint drágább bolti társaik.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Belső védelmünk: Az immunrendszer működése 5 lábápolási tanács, amitől csodás lesz a lábfej Közelednek a vizsgák, hogyan tanulhat a leghatékonyabban? Hogyan kerülhető el a kutyatámadás? Prosztatarák: időben felfedezve jók a kilátások Ha a hideg lehangol Sokszínű védelem: karotinok Dió segíthet a férfiaknak Gyógyulás saját erőből: Az öngyógyítás szabályai Mogyoró, az egészség kulcsa Utazás, nyaralás kisgyermekkel Ha nincs gyomra az utazáshoz: az utazási betegség A szülés utáni depresszió Tavaszi bőrfrissítés Étrendi ajánlat vashiány esetére Az agynak is kell karbantartás Szépségtippek A boldog házasság receptje Az időjárás hatása egészségünkre Masszázs olajokkal, otthon Fejfájdító időjárás 5 tipp a repülés alatt elkapható fertőzések ellen Étkezés a szünidő és a nyaralás alatt Újra itt az allergiaszezon! Ismerje fel a vitaminhiány tüneteit! Láthatatlan szabotőrök: vírusok Az agydaganat Újra fenyeget a szén-monoxid Szexből lesz a szerelem? Agykarbantartás gyümölcsökkel Segít az elhízás elleni harcban a dió Stresszmentesebbek a kutyás munkahelyek A gyász nem depresszió! Prosztatarákot is okozhat a túlsütött hús Télen is elkél a napszemüveg! Rontja a vírusok elleni immunválaszt az alkohol Agydaganatot táplál a koleszterin Védtelenné teszi a gyerekeket a túl sok antibiotikum
A szerelem vak és meg is szépít Oxigén segítheti az agydaganat legyőzését Vizsgálatok a Helicobacter pylori baktérium kimutatására Zsírégetés és izomnövelés almával Gyümölcslékoktél a szív egészségéért A szerelem mindenki agyában egyformán működik Fogyni is segíthet a depresszió kezelése Allergiás gyerekeknek kutya igen, macska nem Gátolja az öregedést a szőlő hatóanyaga Allergia elleni védelem az istállóban A tanulás közbeni szünetek segítik a memorizálást Több betegségből áll a halálos agydaganat Vegetatív tudatállapotban is lehetséges a tanulás Szerelem első látásra: Csak rossz sülhet ki belőle? Baktériumok garmadája él az emberi bőrön Depresszió fenyegeti az idősebb kismamákat Legyőzhető lehet az agresszív agydaganat A szőlő a leukémia kezelésében is hasznos lehet Szívbetegségektől védenek a szőlő hatóanyagai Magas vérnyomásra egyen szőlőt! Halálos veszélyek leselkednek ránk a kórházakban Vírusok, amelyek elhízást okoznak Pszichés zavar lenne a lángoló szerelem? Legyen dús és fényes! Védi a prosztatát a vörösbor Egészségesebbek a kutyások A depresszió testi fájdalommal is járhat Hideg tél, jeges szél: Lehűlés, fagyás A prosztata jóindulatú megnagyobbodása Antioxidáns-bajnok: a szőlő Mit vigyünk a nyaralásra? Világjárók patikája A gyermekkori tüdőgyulladás A jóindulatú prosztata-megnagyobbodásról A napozás árnyékos oldala Ha a házikedvenc karmol: a macskakarmolási betegség A HPV-fertőzés (Humán papilloma vírus) Védekezés a káros napsugarak ellen

Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés