2020. Augusztus 04. kedd
A szövetségi tisztviselők jelentéséből az derült ki, hogy az Egyesült Államokban minden tizenharmadik fiatal felnőtt fontolgatta komolyan az öngyilkosságot 2013-2014-ben. Ez a 7,4 százalékos arány összesen 2,6 millió 18 és 25 év közötti amerikainak felel meg.

„Az öngyilkosság az egyik vezető halálok a fiatal felnőttek körében, amely megelőzhető” – mondta Kana Enomoto, az amerikai Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) szervezet igazgató-helyettese. „El kell juttatnunk a fiatalokhoz az üzenetet, hogy a segítség a kezük ügyében van, és népszerűsítenünk kell azokat a programokat, amelyek a magas kockázatnak kitett emberek kezelésével mentenek életeket akkor és ott, amikor és ahol szükségük van rá.”

Dr. Robert Dicker, a New Hyde Park-i Northwell Health gyermek- és kamaszpszichiátriai osztályának vezetője szintén megerősítette, hogy a segítség minden panaszos számára rendelkezésre áll, de ennél többet kell tennünk. „Le kell döntenünk a mentális egészségüggyel kapcsolatos korlátokat, javítanunk kell a mentális egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, a szülőket rá kell vennünk a nagyobb mértékű részvételre, és minél több emberrel tudatnunk kell a krízisvonalak elérhetőségét” – foglalta össze a szakértő.

Az American Association of Suicidology öngyilkossággal foglalkozó szervezet meghatározása szerint a fenyegető öngyilkosság figyelmeztető jelei a következők lehetnek: az öngyilkosságról való beszéd vagy gondolkodás, fokozott visszaélés az alkohollal vagy kábítószerekkel, a céltalanság vagy reménytelenség érzése, illetve a barátoktól, rokonoktól és más társadalmi érintkezésektől való visszahúzódás. A további jelek közé tartozik még a kontrollálatlan düh, a nemtörődömség és a jelentős hangulatváltozások.


Forrás: Medipress
2016. 06. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés