2020. Július 13. hétfő
A középkorú férfiakat sodorja leggyakrabban öngyilkosságba a gazdasági válság – tették közzé a legfrissebb adatokat az Öngyilkosság Elleni Világnap alkalmából.

A 35-49 közötti férfiakat most erősebben fenyegeti az öngyilkosság veszélye, mint a korábbi legmagasabb kockázatú csoportot, a fiatalokat. A változás oka, hogy a gazdasági válság miatt egyre többeknek kell aggódniuk a munkahelyük és pénzügyi helyzetük miatt. - A magas munkanélküliségi ráta és a súlyos gazdasági problémák negatív hatással vannak a lakosság mentális egészségére, továbbá összefüggésbe hozhatók az öngyilkosságok megemelkedett számával. Egyre több adat bizonyítja, hogy a jelenlegi recesszió is ezt a hatást váltotta ki az érintett országokban - fedték fel a kutatók. A kutatás az Öngyilkosság Elleni Világnap nevű program keretében látott napvilágot. Tíz évvel ezelőtt kezdtek bele hasonló programba. Akkoriban a mutatók csökkentek, habár az elmúlt években ismét enyhe emelkedést lehetett megfigyelni. 2008 és 2010 között a három évre levetített öngyilkossági ráta a 35-49 éves korosztályban 20,8 volt 100 000 főre vetítve, kiemelkedve az összes többi korcsoport közül.

A férfiak háromszor gyakrabban dobják el a saját életüket. A program a stratégia részeként ezért ezt a szegmenst akarja megcélozni, és 1,5 millió fontot (450 millió forint) különített el a további kutatásokra. Céljuk az öngyilkosság motivációjának jobb megértése, a megelőzés lehetőségeinek feltárása; a magas kockázatnak kitett csoportok támogatása, különös tekintettel a mentális problémákkal küzdőkre, és azokra, akik hajlamosak az önrombolásra; az öngyilkosság lehetőségének korlátozása: fokozni a fegyintézetek és mentális betegeket kezelő intézetek biztonságát, a veszélyes gyógyszerek kezelését szigorúbban szabályozni; és javítani az érintettek számára létrehozott információs és támogató rendszereken.


Forrás: Medipress
2012. 09. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés