2018. December 19. szerda
A legtöbb pár tisztában van azzal, hogy árt a kapcsolatuknak, ha haraggal fekszenek le – azt azonban már tudósok állítják, hogy mindez a nyugodt, pihentető alvást is szabotálja.

Aki dühösen hajtja álomra fejét, jó eséllyel nem tud leállni: folyamatosan a konfliktuson jár az esze, ami fokozott szív- és érrendszeri tevékenységet okoz.

A legjobb természetes ránctalanító összetevők >>>

Az Iowa State University pszichológusai 436 önkéntes alvását vizsgálták, miután haragjukkal kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki. A résztvevőket arról is megkérdezték, hogyan reagálnak adott helyzetben, mennyire bosszantja fel őket, amikor mások kritizálják viselkedésüket, reakciójukat.

“Az eredményekből egyértelműen kiderül, hogy a harag hatására romlik az alvásminőség, sőt, sokan egyáltalán nem képesek elaludni sem” – olvasható a Journal of Research in Personality című szaklapban publikált anyagban.

Agyunkat fiatalító művészet >>>

Kiderült az is, hogy aki a dühöt képes kontrollálni, illetve lefekvés előtt feloldani, lényegesen jobban alszik, mint a kezeletlen dühkitöréssel álomra készülő társai. Amennyiben a dührohamnak az alváshiányhoz eleve köze van, a szituáció gyakran ördögi körre is emlékeztethet a kutatók szerint.


Forrás: Medipress
2017. 11. 15.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés