2020. Szeptember 22. kedd
A görögszénát régóta használják fűszerként, például a curry ízesítésére, de egy tanulmány szerint a szexuális életünket is feldobhatja: azok a férfiak, akik használják, jelentős mértékben növelhetik általa férfiasságukat.

A lepkeszeg néven is ismert fűszer kivonatát egy ausztrál kutatás során hatvan egészséges, 25 és 52 év közötti férfi fogyasztotta hat héten keresztül, napi két alkalommal. A Brisbane-ben található Egyesített Klinikai és Molekuláris Orvostudományi Központ munkatársai által végzett vizsgálat résztvevői egy pontrendszer segítségével folyamatosan értékelték libidószintjüket.

görögszéna, lepkeszeg, libidó

A hat hét elteltével a görögszénát fogyasztó férfiak libidójára vonatkozó pontszámok az átlagos 16,1-ről 20,6-28 közé emelkedtek, míg a fűszert nem kapó kontrollcsoport tagjainak pontértékei inkább csökkentek.

A görögszéna magjában lévő szaponinről úgy vélik, a férfi nemi hormonokat – köztük a tesztoszteront is – stimulálja. Maga a fűszer egy babhoz hasonló növény, mely Ázsia egész területén őshonos és fontos alkotóeleme az indiai konyhának. Levelét és magját már az ősi egyiptomiak is alkalmazták lázcsillapításra.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés