2020. Július 15. szerda
Egy kettesben elköltött vacsorát nem csak a körítés: a gyertyafény és a halk zene tehet romantikussá, de a feltálalt ételek is. Ha jól választunk, a finom falatok felturbózhatják a szexuális vágyat, és elősegítik, hogy az este további része is jól sikerüljön. De pontosan melyek ezek a már-már afrodiziákumnak számító étkek? Lássunk egy csokorra valót belőlük.

Spárga
Már a zöldség kinézete is erősen szexuális töltetű, de a spárga nem csak ennek köszönheti jótékony hatását. Tele van ugyanis B6-vitaminnal és foláttal, ezek pedig vágyserkentő és orgazmust elősegítő hatással rendelkeznek. A spárga ezen kívül gazdag E-vitaminban, ami a szexhormonok kiválasztódását segíti.

AvokádóAvokádó

A megfelelő energiaszint és libidó elengedhetetlen ahhoz, hogy az ágyban jól tudjunk teljesíteni, az avokádó pedig ezek elérésében segíthet minket. Húsa nagyon gazdag egyszeresen telített zsírsavakban és B6-vitaminban, ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavakat is, amelyek elősegítik a szexuális vágy kialakulását.

Chilipaprika
A chili kapszaicintartalmának köszönhetően endorfint szabadít fel az agyban, ami eufória-közeli állapotot hozhat létre. Hogy ennek mi az előnye? Hosszabb előjáték és forróbb szex.

Csokoládé
A csokoládé triptofánt tartalmaz, ami segíti a szervezet szerotonintermelését. Ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz feniletilamint is, ami hangulatstimulánsként működik szervezetünkben.

Medvecukor
Az édességben lévő hatóanyagok a szervezetben az ösztrogén és a progeszteron hatását imitálva segítik a szexuális funkciókat. A medvecukor fogyasztása tehát segíthet hangulatba kerülni és azt minél tovább fenntartani. Ezen kívül csökkenti a premenstruációs szindróma tüneteit is, ami szintén nem utolsó szempont.

Osztriga
Itt sem az étel külalakja a döntő, hiszen az nem túl megnyerő. Az osztriga cinktartalmával győz a vágykeltő ételek listáján. Ez az ásványi anyag ugyanis elősegíti a szervezet tesztoszterontermelését, ami növeli a libidót és a szexuális vágyat.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés