2024. Július 25. csütörtök

Ha lenne „A legszebb, legharmonikusabb” díj, az énekesek között ezt biztosan Zsédenyi Adriennek, Zsédának ítélnék. Igényes megjelenésével, tudatos odafigyelésével kitűnik a mai sztárvilágból, hiszen sikerült megőriznie természetességét. Ez a természetesség, őszinteség nemcsak a színpadon, de a mindennapokban is jellemzi az előadóművészt, aki magánemberként is közvetlen, őszinte, és érzékenyen reagál az őt körülvevő világ valamennyi apró jelenségére.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


Ezt tükrözi, hogy támogatja a WWF Magyarország és a Veszprémtej közös, „Együtt a természetért” elnevezésű környezetvédelmi akcióját.

Zséda, Zsédenyi Adrienn

Nagyon kevés emberről, és még kevesebb művészről mondható el, hogy harmonikusan tükrözi azt az életfilozófiát, amelyet képvisel. Ön ezt mivel éri el? És mi az a vezérelv, amely segít abban, hogy ezt a természetességet megőrizze/képviselje a mindennapok rohanó világában?

Talán a legfontosabb, hogy igyekszem mindig, minden élethelyzetben önmagamat adni, önmagam maradni. Soha nem kényszerítettem magamra szerepeket, bárhová sodort is az élet, mindig tudtam, ki vagyok, hova tartok. Hittel és lélekkel élem meg a világot magam körül, csak olyan feladatokat vállalok, melyekben hinni tudok, melyekkel teljes mértékig kész vagyok azonosulni. Soha nem tudnék például olyan dalt elénekelni, mely nem belőlem fakad.

Manapság divatos fogalomként sokan beszélnek a környezettudatos magatartásról, de ennek érdekében – talán a kényelem, talán a sok elfoglaltság miatt – kevés azoknak az akcióknak a száma, amelyek a közös fellépést, és a mindennapokban is alkalmazható apró trükköket is megismertetik a nagyközönséggel. Ön most mégis egy olyan akció mellé állt, amely annak érdekében szerveződik, hogy valamennyien tudatosan figyeljünk környezetünkre, sőt együttesen tegyünk érte. Az akció elnevezése is ezt képviseli: Együtt a természetért! Mi ösztönözte Önt arra, hogy egy ilyen akció mellé álljon, és támogassa ezt az ügyet?

Aki számára ez kérdéses, az képzeljen maga elé egy szürke, egyhangú, illatok és fények nélküli világot! Engem a világ sokszínűsége éltet, az a lüktetés, ami a tavaszi megújulásból árad. Lehet legyinteni, hogy egy tigrisfajjal, vagy az ezer apró virágból eggyel kevesebb lett a Földön, de ha mindig legyintünk, előbb-utóbb kénytelenek leszünk a tavaszt is a plazmatévénken keresztül megélni. Kis szerencsével majd feltalálják az illatos adásokat, és azzal ámítjuk majd magunkat, hogy lám, nem is hiányzik az a kis zsurló az életünkből. Hát én nem ilyen világot képzelek a fiamnak, vagy az ő gyermekeinek! Ha mindenki kicsiben kezdi, ha leszokunk a legyintésről, és csak egy kis figyelmet fordítunk a természetre, akkor talán tehetünk valamit egy színesebb, élhetőbb jövőért.

Ráadásul a WWF jelenléte az akcióban garantálja, hogy hozzáértő szakemberek segítik a jó szándékot. Számomra ez biztosíték arra, hogy bizonyosan hatékony és jó összefogás mellett tettem le a voksomat.

Milyen apróságokra kell odafigyelnünk?

Ahogy említettem, kezdetnek az is elég, ha leszokunk a legyintésről. Ha kinyitjuk a fülünket, és a szívünket, és meghallgatjuk azoknak a hangját, akik időben figyelmeztetnek, baj van! Vegyük őket komolyan!

Én nem vagyok sem klímaszakértő, sem fizikus, de az elmúlt években nagyon sok mindent hallottam, olvastam a témában, és néha bizony megrémülök. A legjobb lenne, ha mindenki szánna rá egy kis időt, elsétálna egy hozzá közeli erdőbe, tópartra, egy számára kedves helyre. Leülne és észrevenné a sok rejtett szépséget, ami ott hever a lába előtt. Kódolni kell magunkban, hogy azért kell lekapcsolni a feleslegesen égő lámpát, kikapcsolni éjszakára a tévét, vagy néha lemondani a négy kerék kényelméről, hogy az, amit ott az erdőben üldögélve láttunk, még sokáig a miénk lehessen. Nagyon látványos, mikor az akciófilmek hősei 120 perc alatt megmentik a világot, ehhez képest nagyon semminek tűnik külön zsákba tenni az üdítős palackot, vagy újrahasznosítható papírra írni. Pedig a cél ugyanaz!

A természettel való harmóniában élés egyik eleme az egészséges táplálkozás. Ön ezt mennyire tekinti fontosnak, és mit tesz ezért?

Számomra nagyon fontos az egészséges táplálkozás! Az ételeinkből merítjük az energiát az élethez, nem mindegy hogy miként! Szeretem a természetes alapanyagokból készülő élelmiszereket, azt mindig ellenőrzöm, hogy ne tartalmazzon mesterséges színezéket vagy ízesítőt. Arra nincs mindig időm, hogy biopiacról szerezzem be az alapanyagokat a családi vacsorákhoz, de kis odafigyeléssel a szupermarketek polcain is meg lehet találni az egészséges alternatívákat. Elgondolkoztató az is, hogy a hazai termék jóval rövidebb utat tesz meg a tányérunkig, így nem csak frissebb, de a szállítása kevésbé terheli a környezetet.

Kisfia, Nimród még csak néhány hónapos, de biztosan elgondolkozott már azon, vajon milyen világban fog felnőni. Ön szerint mit kell tennünk annak érdekében, hogy ez a világ jobb legyen?

Szeressük mindazt, ami körülvesz minket, és a gyerekeinknek is tanítsuk meg a természet szeretetét. Neveljük őket úgy, hogy a környezettudatosság számukra már természetes legyen, ne azt a pusztítást folytassák tovább, ami most zajlik a világban.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


Forrás: OSCAR Communication
2008. 05. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés