2024. Június 23. vasárnap

Egyre népszerűbb a csonkító vaginaplasztika

vaginaplasztika, plasztikai, műtét
1 . oldal
Angliában a plasztikai sebészeti beavatkozások legújabb divatja a vaginaplasztika. A nemi szervükkel elégedetlenkedő nők pár szikevágás után megszépülve gördülhetnek ki a műtőből, a beavatkozások azonban nem veszélytelenek.

Nem újdonság, hogy sokan az áhított szépség elérése érdekében gyakran az öncsonkítástól sem riadnak vissza, márpedig orvosi szempontból még a piercingek is annak minősülnek, nem is szólva a plasztikai sebészeti beavatkozásokról, melyek közül mostanában egyre népszerűbb a női nemi szervek átszabása.

vaginaplasztika

A női intimplasztikai beavatkozások alanyai leggyakrabban a külső szeméremajkak kicsinyítését, a klitorisz felett lévő bőr eltávolítását és az egész vagina lerövidítését kérik. Egy brit kórházban végzett felmérés szerint a műtétre többnyire azért vállalkoznak a nők, mert úgy érzik, nemi szervük mérete miatt nem tudnak szűk ruhákat hordani, nem mernek strandra járni, és a biciklizés is problémát jelent számukra.

A British Medical Journal című orvosi szaklap cikkében két londoni orvos, Sarah Creighton nőgyógyász és Lih Mei Liao azt kifogásolják, hogy a sebészek szemérmetlenül kihasználják a nők komplexusait, és a beavatkozások rizikóiról alig tájékoztatják a pácienseket, akik kislányos nemi szervre vágynak és sokszor pornólapokból kiollózott, retusált fotókkal érkeznek az orvoshoz.

Ugyan a hosszú távú következményekről ma még nem sokat tudni, de a cikk szerzői szerint a műtétek olyan következményekkel járhatnak, mint az idegek sérülése és az erogén zónák érzékenységének csökkenése. Habár pontos statisztikák nem állnak rendelkezésre, félreismerhetetlen a trend, amit a Brit Állami Egészségügyi szolgálat adatai is alátámasztanak: az elmúlt hat évben megsokszorozódott a vaginaplasztikák száma.


Forrás: Spiegel
2007. 05. 31.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés