2024. Június 16. vasárnap
Keresetet nyújtott be egy kaliforniai katolikus kórház ellen az a transzszexuális nő, akitől az orvosok megtagadták a mellnagyobbító műtét elvégzését, mondván, hogy ő férfinak született.

Az 57 éves Charlene Hastings mellnagyobbító műtétet szeretett volna elvégeztetni a Seton Egészségügyi Központban, ott azonban teljes visszautasítással találkozott. „Közölték velem, hogy az ő kórházuk nem támogatja, sőt elítéli a transzszexualitást, ezért nem végzik el a műtétet” – nyilatkozta a sértett.

transszexuális mellműtét diszkrimináció

„Egyre azt hajtogatták, hogy amit szeretnék, az Isten ellen való, mert én férfi vagyok” – meséli Ms. Hastings. „Egyszerűen nem akartam hinni a fülemnek. Soha nem találkoztam még ilyen mértékű elutasítással és diszkriminációval.” A San Fransiscó-i Legfelsőbb Bíróság jelenleg is vizsgálja az ügyet. „Az ilyen ügyekben nem léteznek egyértelmű jogszabályok, így nehéz igazságot tenni” – nyilatkozta Kristina Wertz, a Transzszexuálisok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke. „Szerintünk ebben az esetben a kórház hibázott, amikor visszautasította Ms. Hastings kezelését.”

A kórház képviselője, az Irgalom Lányainak elnöke, Elizabeth Nikels így nyilatkozott az ügyben: „A Seton Egészségügyi Központ az alap egészségügyi ellátást mindenki számára biztosítja, olyan beavatkozásokat azonban nem végzünk, amelyek a katolikus tanítások ellen valók.”

Ms. Hastings, aki maga is katolikus nevelésben részesült, már lemondott a műtétről, a hormonális kezelések miatt ugyanis melle magától nőni kezdett. „Isten szeret engem, legyek akár férfi, akár nő, nem hiszem, hogy az ő szeretete ezen múlna.”


Forrás: Medipress
2008. 01. 15.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés