2024. Június 24. hétfő
1 . oldal
A férfiak a termékeny nőkhöz vonzódnak, még ha ennek nincsenek is tudatában. Skót kutatók szerint azok a nők, akiknek ösztrogénszintje magasabb, vonzóbbak, mint a nemi hormonban szegényebb társaik.

Az ösztrogénszint összefügg a termékenységgel és a megjelenéssel: serdülőkorban a hormon szerepet játszik a csontnövekedésben és hatással van a bőr textúrájára, vagyis befolyásolja a külső megjelenést. A testi adottságok és így a hormonok azonban kijátszhatók: jó sminkkel a kevésbé előnyös megjelenésű nők is vonzóbbá tehetik magukat, növelhetik párválasztási esélyeiket.Szép női arc

A skóciai St. Andrews Egyetem pszichológusai a fenti következtetésekre azután jutottak, hogy megmérték 59 fiatal, 18 és 25 év közötti nő nemihormonszintjét, majd harminc önkéntest (fele-fele arányban férfiakat és nőket) megkértek, hogy arcképüket osztályozzák aszerint, mennyire találják őket vonzónak. A női szépség megítélése egyöntetű volt: mind a féri, mind a női önkéntesek a legmagasabb hormonszintű nők arcát tartották legvonzóbbnak.

Az attraktívnak ítélt arcok jellemzően klasszikus feminin vonásokkal bírtak: nagy szemek és ajkak, kicsi orr és állkapocs. A smink jelentőségét mutatja, hogy a festett arcokat ábrázoló fotók megítélése nem mutatott összefüggést az ösztrogénszinttel. Ez a kutatók szerint arra enged következtetni, hogy bár a smink vonzóbbá teszi az arcot, egyúttal elfedi azokat az egyébként látható vonásokat, melyek például a termékenységre utalnak.

_______________________________ajánló____________________________

 Visszajöhet az ősz haj eredeti színe?

 

Csodálatos, hol tart ma a tudomány! Egy természetes hatóanyag a haj keratinjával kapcsolatba lépve újraéleszti a haj eredeti színét. Klinikailag tesztelt termék.

Ilyen egyszerű használni>>> ____________________________________________________________________

 

Miriam Law Smith, a kutatás vezetője szerint a nők az arcuk segítségével hatásosan hirdetik termékenységüket. A smink mindenkinél pozitívan befolyásolhatja a megjelenést, de nyilvánvalóan a kevésbé vonzókat segíti leginkább.

A BBC News által közölt eredmények a kutató szerint magyarázatot adnak arra, hogy a férfiak általában miért részesítik előnyben a feminin arcvonású nőket, vagyis evolúciós szempontból azokat, akik több utódot képesek világra hozni. A rosszmájú tanulság pedig az, hogy ha egy férfinak szempont a termékenység, választottját jól nézze meg smink nélkül is.


Forrás: Vital

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés