2024. Július 25. csütörtök
Rejtett izmok rejtett okok -  Gyakorlás
Az alhasi és medencealapi izmok tornája a köztudatban intimtornaként vált ismertté. Tudnunk kell róla, hogy ez nemcsak torna, életforma, egészségmegőrzés, egy új gondolkodásmód, ami magába foglalja a testi, lelki, szellemi összhangot.

Rejtett izmok rejtett okok

A torna lényege a következő: olyan rehabilitációs, megelőző módszer, gyerekek, nők, férfiak részére, ami az alhas és a medencealapi izmok speciális tornáját foglalja magában. Szerepük nagyon fontos az életben, általuk tudjuk szabályozni a vizelet, székletürítést, és tartást. Edzettségük nagymértékben befolyásolja gyermek és felnőtt korban az egészséges életvitelt. Ezeknek a rejtett izmoknak a jelenlétét akkor vesszük észre, amikor nem működnek tökéletesen.

Gyengeségük többféle tünettel jár:

• akaratlan vizeletvesztés (inkontinencia),
• hüvely-, húgycső gyengeség,
• aranyér,
• megsüllyed a hólyag és a méh,
• végbélgyengeség.

Már kiskorban érdemes odafigyelni ezekre a jelenségekre! Ezek tornával javíthatók és meg is szüntethetők.

alhas

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >>

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miből adódik az izomgyengeség?

• Olyan genetikai elváltozások, amelyek izomgyengeségben nyilvánulnak meg.
• Szervi elváltozás (gyenge húgycső, lusta hólyag).
• Külső tényezők.

Kisgyerekkorban a helytelen szokásrend kialakítása is befolyásolhatja ezek működését, pl. a korai szobatisztaságra nevelés. Ennek során a nem megfelelő légzéstechnikával, préseléssel folyamatosan nyomjuk a medencealapi szerveket (hólyag, méh, végbél). Az állandó teljesítési kényszer a gyerekeknél idegességben jelentkezik, ha ezt nem tudja feldolgozni a szülővel együtt, a feszültség az izmokban gyűlik össze. Idővel kialakul az aranyér, végbélgyengeség. Új közeg, óvoda, iskola, otthoni gondok, feldolgozatlan lelki problémák akaratlan vizeletvesztéshez, ágybavizeléshez vezethetnek. Ez mind a szülőnek, mind a kicsinek kellemetlenséggel jár.

Gyakorlás

A tornát minél korábban kezdjük, annál hatékonyabb. Ezáltal javítjuk e szervek vérellátottságát, szövetek rugalmasságát, működési feltételeit. Ezek az izmok nagyon könnyen edzhetők, munkára foghatók, fejleszteni lehet az állóképességüket, gyorsaságukat, erejüket. A gyerekek gyorsan megtanulják a foglalkozások alatt jól, szabályosan mozgatni ezeket a területeket. Itt játékos formában elsajátítják az életkori sajátosságoknak megfelelően a gyakorlatokat, és megtanulhatják az otthoni tréninghez elengedhetetlen alapformákat. Javulás már a torna után is érezhető. Stabil eredmény eléréséhez minden nap 10 perces gyakorlás szükséges, lehetőleg reggel és este is.

A gyerekek olyan mozgásformát sajátítanak el, ami segíti őket abban, hogy önképük fejlődjön, felnőttkorban egy egészségesebb életet éljenek és ezt a szemléletet át tudják adni a következő generációnak.


Szerző: Jovanovics Ágota
Gyógyhírek
/A Heim Pál Gyermekkórház havilapja/

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés