2023. Szeptember 24. vasárnap

Aromaterápia

vérkeringés

A jó vérkeringés az egészség, ilyenformán a szépség alapja. Testmozgással, megfelelő étrenddel sokat tehetünk vérünk felpezsdítéséért, ezen kívül számos gyógynövény is frissítő hatással bír. Ismerjük meg ezek közül a borsmentát, a rozmaringot és a bazsalikomot.


BŐVEBBEN


ájurvéda, illóolaj
Az illóolajok egészségre gyakorolt hatása és a mindennapi életben történő felhasználásuk nagy jelentőséggel bírt az ősi Indiában. Az ájurvédikus gyógyítás szerint a szervezet három összetevője egyensúlyba hozható illóolajok segítségével.
BŐVEBBEN


rozmaring, illat

Egy kutatás szerint a fenyőhöz hasonló illatú rozmaringolaj bizonyos mentális feladatok végzésekor fokozhatja a sebességet és a pontosságot.


BŐVEBBEN


levendulaolaj, Candida, gomba
A levendulaolaj nyugtató, görcsoldó és antimikrobiális tulajdonságairól ismert természetgyógyászati berkekben, portugál kutatók pedig most újabb hatását mutatták ki: az illóolaj hatásos lehet különféle gombafajok ellen, amelyek például Candida-fertőzést okozhatnak.
BŐVEBBEN


illóolajok
A természetes illóolajok bonyolult szerkezetűek, ennek köszönhetik egyedülálló gyógyító tulajdonságaikat. Az otthoni tárolás során azonban veszíthetnek hatóerejükből, ezért néhány szabályt érdemes betartani.
BŐVEBBEN


ausztrál teafa

Az Ausztráliában őshonos teafa illóolaja gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő hatása miatt számos elváltozás kezelésére alkalmas, bőrgyógyászati és szájápolási készítmények kedvelt alapanyaga.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vályi-Nagy Viktor
Klinikai homeopátiás szakorvos
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés