2024. Július 14. vasárnap
Az egykeként felnövő gyerekek boldogabbak, mint azok, akiknek testvérekkel kell megküzdeniük szüleik figyelméért, derült ki egy új brit tanulmányból.

A testvér nélkül felnövő gyerekek részben azért magabiztosabbak és elégedettebbek, mert kimaradnak a „testvérháborúból”. A gyerekek harmadát ugyanis rendszeresen veri testvére, ráadásul a testvérek gyakran lopnak is egymástól, és csúfolódnak egymással.

testvérek, gyerekek, egykék

Az adatok a brit Understanding Society (Megérteni a társadalmat), családi életet vizsgáló felmérésből származtak, mely 40 ezer háztartást és összesen 100 ezer embert követett nyomon. Az eredmények a State of Nation című lapban jelentek meg.

„A testvérekkel élők több mint fele (54 százalék) szenved el valamilyen bántalmazást otthon” – mondta el Dieter Wolke professzor, a Warwicki Egyetem kutatója, aki a testvéri rivalizálást kutatja. A szakember szerint a gyerekek közti feszültség kihathat a szülőkre is. „Mesélik, hogy a veszekedő testvérek miatt a szülők is idegesek lesznek, néhányan egyszerűen egy idő után már meg sem kísérlik szétválasztani őket.”


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés