2024. Június 16. vasárnap
Attól félve, hogy párjuk megcsalhatja őket, a nők inkább színlelik, hogy szex közben eljutnak a csúcsra – derült ki egy amerikai tanulmányból, amelyben meglepően sok nő ismerte el, hogy megjátssza az orgazmust.

A Columbia Egyetem kutatói 453, tizennyolc-és negyvenhat éves kor közötti heteroszexuális nőt kértek fel arra, hogy válaszoljanak a szexuális életüket felmérő kérdésekre. Meglepően sok, a megkérdezett nők mintegy fele (53,9 százaléka) ismerte el, hogy jelenlegi partnerével a szexuális együttléteik során megjátssza az orgazmust.

színlelt orgazmus

Az eredményekből az is kiderült, hogy a tettetett orgazmus amolyan női taktika, amellyel a partnerüket próbálják megtartani a nők. Azok, akik ugyanis még sosem tettek ilyet, sokkal jobban tartottak attól, hogy a párjuk félrelép, mint akik éltek ezzel a kis „trükkel”. A kutatók arra is rájöttek, hogy a megcsalástól való félelem és a tettetés gyakorisága egyenesen arányos, vagyis minél ritkában színlelte egy nő az orgazmusát, annál jobban félt, hogy párja más nőnek próbál majd örömet okozni. Szakemberek egyébként már korábban is feltételezték, hogy az ilyen viselkedés fenntartja a férfiak érdeklődését a partnerük iránt.

Dr. Kaighobadi, a kutatás vezetője elmondta, eredményeik felvetették, hogy a nők orgazmusra való képessége idővel változik, ami evolúciós előnyt is adhat nekik. A tanulmány a The Archive of Sexual Behavior oldalain jelent meg.


Forrás: Medipress
2011. 11. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés