2024. Június 21. péntek
A szexuális agresszióra hajlamos férfiak az átlagemberrel ellentétben nem tudja felidézni, hogy nőismerőseik az érdeklődés és az elutasítás jeleit mutatják-e irántuk, ami sok feszültséget okoz számukra, állítja egy tanulmány.

Az átlagos férfiak pontosan vissza tudnak emlékezni arra, hogy egy nő érdeklődést vagy elutasítást mutatott-e irántuk. Ez különösen igaz akkor, ha a nő csinos volt, kihívóan öltözött, és pozitívan viszonyult hozzájuk. Azok a férfiak azonban, akik hajlamosak szexuális agresszióra, rosszul emlékeznek nőismerőseik ezen jelzéseire.

szexuális agresszió

„Ezek a férfiak olyan nőkhöz közelednek szexuálisan, akiket tévesen emlékeznek úgy, hogy vonzódnak hozzájuk. Ettől könnyen válnak frusztrálttá, mivel nem azt a választ kapják, amit vártak” – magyarázza a tanulmány szerzője, Teresa Treat.

„Azok a fiatal férfiak azonban, akiknek gyakrabban van komoly kapcsolatuk, jobban emlékeznek a hasonló korú nők jelzéseire. Ezáltal feltételezhetjük, hogy a partner jelzéseinek felfogása és emlékezetben tartása jelentős szerepet játszik egy komoly párkapcsolat kialakításában és fenntartásában” – mondja Treat.

Az Applied Cognitive Psyhology online kiadásában publikált tanulmányhoz a kutatók egyetemista korú férfiaknak hasonló korú, szexuális érdeklődést vagy elutasítást mutató nők fényképeit mutatták meg.


Forrás: Medipress
2010. 10. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés