2024. Június 16. vasárnap
A szexuális teljesítmény növelésére és a gátlások leküzdésére sokan használnak különféle segédeszközöket. Egy kutatás szerint paradox módon ehhez a férfiak nagy része az ilyen irányban gátló módon ható kokaint választja.

A Granadai Egyetem kutatói a kábítószer-fogyasztás és a szexuális teljesítmény közti kapcsolatot elemzéséhez 120 drogfüggőt (104 férfi és 16 nő) vontak be. A 17-23 év közötti résztvevők 72 százaléka ismerte be, hogy azért használ kábítószert, hogy képes legyen szexuális kapcsolatra. Többségük (58 százalékuk) a kokaint választja erre a célra, pedig ez a narkotikum gátolja leginkább a szexuális teljesítményt.

szex, kokain, kábítószer

A függőségben szenvedő nőknél a szex miatt drogozók aránya csak 38 százalék, ezen belül 37 százalékuk próbálkozik kokainnal, 25 százalékuk „speed ball”-lal (heroin és kokain keverékével), 25 százalékuk alkohollal. A Pablo Vallejo Medina, Miguel Pérez García és Juan Carlos Sierry professzorok által végzett kutatásból az is kiderült, hogy a férfiak 51 százaléka, míg a nők 44 százaléka használ valamilyen drogot (ideértve az alkoholt is) a szexuális kapcsolatok kialakítása érdekében.

A gátlások feloldására a férfiak nagyjából azonos arányban fordulnak az alkoholhoz (43 százalék) és a kokainhoz (37 százalék), míg a nők egyértelműen az alkoholt részesítik előnyben, 72 százalékuk néz a pohár fenekére a szex érdekében.

A kokainról Cregel és Mark bizonyította be, hogy csak kis mennyiségben, rövid ideig alkalmazva növeli a szexuális teljesítményt. Függő betegek esetében a hozzászokás és a dependencia miatt az adag és a fogyasztás időtartama is egyre nő, ami súlyosan károsítja a szexuális teljesítőképességet.


Forrás: Medipress
2009. 03. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés