2024. Június 25. kedd
Téli tanácsok szabadtéri edzéshez

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A hideg idő beköszöntével szabadtéri edzéseinek helyszínét eddig mindig zárt térbe helyezte át, attól tartva, hogy megfázhat? Ha alaposan felkészül, épp az ellenkezőjét érheti el: a szabadtéri sportolás segítségével felvértezheti szervezetét a jellegzetes téli betegségek ellen.


Jó néhány oka van annak, miért érdemes télen is ragaszkodni a szabadban végzett mozgáshoz. Hatására szervezetünk hozzászokik a hideghez, kevésbé leszünk fázósak, el tudjuk kerülni, hogy egy kis hidegben való tartózkodás is legyengítse a szervezetünk védekezőrendszerét.

Tél futás szabadban tippek

A természetes fény a hangulatunkra és az immunrendszerünkre is remek hatással van, és az őszi-téli táj látványa pozitívan hat idegrendszerünkre. És persze az sem utolsó szempont, hogy hidegben a testünk jobb teljesítményre képes, mert nem kell túl sok energiát fordítania a testet lehűtő folyamatok szabályozására. Mindössze néhány óvintézkedésre van szükség ahhoz, hogy valóban biztonságos legyen a téliesített edzésprogramunk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Téli tanácsok szabadtéri edzéshez

1. Nagyon fontos, hogy ködös, szmogos időben a nagyvárosokban ne induljunk mozogni, ilyen esetben vagy egy vidéki túra, vagy az edzőterem jelenthet megoldást.

2. Fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetet az extra terheléshez, ne akarjunk rögtön egy órán át kocogni a mínuszokban. Eleinte egy húsz perces tempós séta bőven elég.

3. Valóban érdemes speciális téli sportfelszerelésre beruházni: melegen tartja a testet, de közben engedi szellőzni is, ezért nem izzadunk meg. Ennek hiányában jó nedvszívó képességű, természetes anyagból készült alsóruházatot érdemes választani.

4. A réteges öltözködés elengedhetetlen, hisz amíg be nem melegszik a test, a ruházatnak kell melegen tartani, ám utána fontos, hogy a felesleges rétegektől meg tudjunk szabadulni.

5. Jó megoldás, ha kesztyűben kezdjük az edzést, hisz a kezek nagyon tudnak fázni a hidegben, ám később levesszük, és zsebre tesszük őket, mert a kézfejen keresztül sok felesleges hő tud eltávozni, így ezzel nagyban hozzájárulunk a hőháztartás kiegyensúlyozásához.

6. Akinek könnyen megfájdul a torka, kössön sálat az orra és a szája elé, így nem közvetlenül a metszően hideg levegőt fogja belélegezni.

7. Télen a hosszabb, alacsony, egyenletes intenzitású edzések helyett érdemes rövidebb, intenzívebb szakaszokat is tartalmazó tréninget végezni. Az intenzív szakaszok idejét fokozatosan csökkentsük, és velük együtt a pihenőidő is legyen egyre rövidebb.

8. Fontos a fejet is melegen tartani, de óvakodjunk a szoros, túlságosan meleg, műszálas sapkáktól. Ezek nem engedik lélegezni a fejbőrt, megizzadunk tőlük, ami a fejbőr korpásodását okozhatja.

9. Ha minden óvintézkedések ellenére úgy érezzük, a nátha kerülget, vessünk be extra adag C-vitamint. Ha még a tünetek felerősödése előtt 1000 milligrammnyi vitaminnal turbózzuk fel védekezőrendszerünket, megelőzhetjük, hogy kitörjön rajtunk a betegség.

10. A folyadékpótlásról a hideg időben se feledkezzünk meg, mert a hidegben könnyebben begörcsöl a nem megfelelően hidratált izomzat. Ennek megelőzése érdekében szenteljünk nagy figyelmet az alapos, fokozatos bemelegítésnek.


Forrás: TESZ Alapítvány

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés