2021. Június 23. szerda
Azt már tudjuk, hogy a szervezetben túlzott mennyiségben keletkező szabadgyökök károsítják az egészséget, fokozzák a civilizációs betegségek kialakulását, és gyorsítják az öregedést. Vannak azonban hasznos szabadgyökök is, nem szabad tehát nyakra-főre antioxidánsokat szedni!

Életfolyamataink melléktermékeként folyamatosan termelődnek szervezetünkben agresszív szabadgyökök, melyek megtámadják sejtjeinket. Roncsolják sejthártyáinkat, örökítő anyagunkat, végül sejtműködési zavarokat, sejtelhalást okoznak. A szabadgyökök tartós, nagy arányú jelenléte komoly tényező a civilizációs betegségek kialakulásában és az öregedésben. 

A környezeti ártalmak, a stressz, de még az intenzív sport is erősen fokozzák a szabadgyökök képződését. Az öregedéssel egyidejűleg gyengülnek az antioxidáns védelmet jelentő enzimfunkciók is. Az állatkísérletekben a szabadgyökök kiiktatása az állatok életét meghosszabbította. Joggal feltételezhetjük, hogy a szabadgyökök ellen védő antioxidánsokkal lassíthatjuk az öregedést.

Nem minden szabadgyök káros!

Egyes szabadgyököknek azonban jelentős szerepe van a kórokozók elleni harcban. Antioxidáns rendszerünk az egyensúly fenntartására és nem a teljes eliminálásukra törekszik. A túlzott mennyiségű antioxidáns fogyasztása emiatt legalább annyira káros, mint a hiányuk!

Egyetlen szelektív antioxidánst ismerünk, amely képes különbséget tenni a káros és hasznos szabadgyökök között: a molekuláris hidrogént (H2). Ez az apró molekula áthatol minden határon, eljut a mitokondriumokba és a sejtmaghoz. Direkt blokkolja a káros szabadgyököket, és képes beindítani az antioxidáns enzimek termelődését is! A molekuláris hidrogén biztonságos, nincs mellékhatása, új lehetőség a szabadgyök elleni védekezésben és az öregedés elleni küzdelemben.

Molekuláris hidrogén alkalmazása a fokozott szabad gyök képződéssel járó állapotokban

Recovery1

Hidrogént a szervezetnek: HEALTH & YOUTH Recovery plus Q10

 

Bevihetjük kívülről a hidrogént a szervezetbe vagy az endogén hidrogén termelést fokozhatjuk. Egyes magnéziumtartalmú étrend-kiegészítők a gyomorban segítik elő a hidrogén molekula képződését.

Megnézem a HEALTH & YOUTH Recovery plus Q10 étrendkiegészítőt>>

Kapható a patikákban is!

 

Szponzorált tartalom


Szerző: Dr. József Erika
2020. 06. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés