2021. Június 19. szombat
Eddig is mindenki tudta, egy brit tanulmány pedig meg is erősítette, hogy a nőket legtöbbször a férfiak ríkatják meg.

A nők több mint háromnegyede a partnerét okolja könnyeiért, nem is beszélve az apjukról vagy fiukról, jelentette a The Daily Express. Ugyan kisebb mértékben, de a helyzet ugyanez fordítva is: a férfiakat 63 %-a állítása szerint felesége, barátnője, anyja hozza ki leginkább a sodrából – derítette ki egy gyógyszercég szemszárazság enyhítésről szóló tanulmánya.

sírás, szemszárazság

A kétezer brit felnőtt bevonásával készített felmérés azt is felfedte, hogy ha a férfiakról van szó, a munkahelyi nyomás, rossz bánásmód szintén előcsalogathatja a könnyeket.

A kikérdezésük előtti hat hónapban a nők 32%-a, a férfiaknak pedig 22%-a fakadt sírva a munkahelyi gondjai miatt. Míg a család, a munka és a barátok felelősek a sírásért, a modern életforma általánosságban pont az ellenkező hatást váltja ki, mert nedvesség helyett kiszárítja a szemet, mondta a felmérést készítő cég szóvivője: „A sírás ellenére a briteknek a szem kiszáradása okoz nagyobb problémát.”

Dr. Sarah Brewer háziorvos elmondta: „A szemszárazság gyakori panasz azoknál, akik képernyő előtt dolgoznak; vagy száraz, központi fűtéssel ellátott környezetben; fogamzásgátlót szednek, vagy egyéb rejtett betegségük van. A szárazság kellemetlen szúró, nyomó érzést okoz.”


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés