2024. Április 23. kedd

Schüssler-sóval a csontritkulás ellen

A 2. számú Schüssler só: Calcium phosphoricum
1 . oldal
A kalcium -  A csontritkulás és a fogszuvasodás megelőzése
Gondolta volna, hogy arcára van írva, vajon hajlamos-e a csontritkulásra? Schüssler arcdiagnosztikai rendszere és a Shüssler sók segítségünkre lehetnek, hogy megelőzzük ezt a kor előrehaladtával egyre gyakrabban jelentkező betegséget.

Ha azt vesszük észre, hogy bőrünk viaszosabbá válik, körmünkön fehér foltok jelentkeznek, abban az esetben szervezetünk Calcium phosphoricum hiányban szenved. Amennyiben a szemünk körül erősebb szarkalábakat, vagy a belső szemzugban speciális lefutású ráncokat észlelünk, melyhez a szem körüli terület barnás elszíneződése társul, abban az esetben szervezetünk Calcium fluoratum hiányban szenved.

Schüssler sók, só, homeopátia, csontritkulás

Nem kell hát pusztán orvosi mérésekre hagyatkozni, hanem mi magunk is észrevehetjük az első jeleket, melyek szervezetünk kalciumháztartásának zavarára utalnak.

A kalcium

A kalcium, mint minden ásványi só, táplálékkal kerül be szervezetünkbe. A táplálkozási ajánlások serdülőknek napi 1000-1200 mg, felnőtteknek napi 800-1000 mg kalcium bevitelét javasolják.

Az ideális értékektől a gyakorlat távol áll: az Országos Élelmezés- és táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) adatai szerint a magyar 14-15 éves iskolás lányok 60%-a, a fiúk 47%-a 700 mg-nál is kevesebb kalciumot fogyaszt naponta, míg a felnőtt férfiak 70%-a, nőknél pedig 80% fogyaszt napi 800 mg-nál kevesebb kalciumot. És még ez sem elég, ugyanis szervezetünk a bevitt kalcium mindössze 20-40%-ának hasznosítására képes. Ez nagyban függ a táplálék összetételétől, mert bizonyos összetevők akadályozhatják a kalcium felszívódását.

Ha már felszívódott a kalcium, azt gondolnánk, hogy minden rendben van, azonban a kalciumelsődleges kiválasztószerve, a vese, sok állati eredetű fehérje és magas sófogyasztás esetén megnöveli a kalcium kiválasztását, ami szintén hiányállapotok kialakulásához vezethet. Ez a jelenlegi táplálkozási szokásaink mellett meglehetősen gyakori problémának számít.

A csontritkulás és a fogszuvasodás megelőzése

Ha szervezetünk kalciumhiányban szenved, nem megfelelő a kalcium hasznosulása, azaz hajlamosak vagyunk csontritkulásra, és fogszuvasodásra. Ilyenkor megfelelő táplálkozással, és Schüssler sók közül pedig Calcium phosphoricum, és Calcium fluoratum szedésével segíthetünk szervezetünknek a hiányállapot rendezésében.

A Schüssler sók úgy működnek, mint egy építkezésen az építésvezetők. Megmondják szervezetünknek, hogy menyi kalciumot kell felszívni a hiányállapot elkerüléséhez, és azt is megmutatják, hogy hol van rá szükség, és hogyan épülhet be csontrendszerünkbe, fogainkba.

Ne tegyük hát próbára se fogainkat, se csontrendszerünket, hiszen a csontritkulás, és fogszuvasodás megelőzhető, csak értenünk kell szervezetünk jelzéseit!

Hol kapható Schüssler só?

Arcdiagnosztikai tanácsadók listája

 


Szerző: Dr. Farkas Orsolya

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés