2021. Június 23. szerda

Egy természetes nyugtató és antidepresszáns

Az 5. számú Schüssler só: Kalium phosphoricum
1 . oldal
A Kalium phosphoricum alkalmazása
Ha kimerült, ideges, vagy depressziós, nem feltétlen kell szintetikus szereket szednie, hiszen ezen szerek mellékhatásai és a hozzászokás veszélye közismert. Az 5. számú Schüssler só, a Kalium phosphoricum természetes antidepresszánsként, az agy energiaforrásaként is aposztrofálható, melynek nincs szedatív hatása, és használatakor a hozzászokástól sem kell tartani.

Magyarországon, a nemzetközi epidemiológiai vizsgálatokban elfogadott strukturált kérdőív magyar változatával végzett felmérés adatai szerint a 18 és 64 év közötti felnőtt lakosság 21,1%-ánál észlelhető a vizsgálatot megelőző egy éven belül az életvitelt jelentős mértékben befolyásoló hangulat- és/vagy szorongásos zavar. Klinikai vizsgálatok szerint a hangulati zavarok mélyebben és tartósabban befolyásolják az életminőséget, mint a krónikus bel- vagy mozgásszervi betegségek.

Schüssler só, antidepresszáns, nyugtató, depresszió

Mindenképpen megfontolásra érdemes, hogy szorongás, vagy enyhe depresszióval járó eseteknél szintetikus gyógyszerek helyett Kalium phosphoricumot alkalmazzunk, mivel a Kalium phosphoricum nem szedált állapotot eredményez, hanem kiegyensúlyozott nyugalmat. Másik fontos hatása – mivel energiát ad agyunknak – hogy jól alkalmazható kimerültségi állapotokban is.

Napjainkban a magyar lakosság jelentős része túlhajszolt, stresszel teli életet él. Természetesen ilyenkor a pihenés lenne az adekvát megoldás, de erre sokszor nincs mód. A Kalim phosphoricum ilyenkor is segítségünkre lehet, mely ezek után nem meglepő módon Magyarországon a leginkább keresett Schüssler sók közé tartozik.

A Kalium phosphoricum alkalmazása

Álmatlanság: Ideges álmatlanság esetén naponta 4x1 tbl. Kalium chloratum D6. Ha nem tud elaludni, vagy felébred, 1-1 tablettát még szopogasson el. Depresszió: Naponta 4x 1 tbl Kalium phosphoricum D6
Félelmek, szorongások: Naponta 4x 1 tbl. Kalium phosphoricum D6
Idegesség: Naponta 4x 1 tbl Kalium phosphoricum D6; vagy a kiváltó ok, a „felidegesedést” követően negyedóránként 1 tbl.
Kimerültség, túlhajszoltság esetén szintén naponta 4x 1 tabletta elszopogatása javasolt. (Vizsgaidőszakban is alkalmazhatjuk memóriánk javítására.)

Hol kapható Schüssler só?

Arcdiagnosztikai tanácsadók listája

 


Szerző: Dr. Farkas Orsolya

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés