2021. Május 11. kedd

A vérszegénység kezelése Schüssler sóval

A 3. számú Schüssler só: Ferrum phosphoricum
1 . oldal
Honnan tudom, hogy vérszegény vagyok-e? -  Sérülések és lumbágó esetén is segít
A Schüssler sók közül a Ferrum phosphoricum vérszegénység (anaemia) esetére jelent megoldást, főként, ha nem használnak a vaskészítmények, vagy mellékhatásokat okoznak (pl. székrekedés, emésztési problémák), illetve ha a vaskészítmény elhagyását követően ismét romlik vérkép.

Ilyenkor a megfelelő táplálkozás mellett érdemes Ferrum phosphoricum Schüssler sót szedni, ami megadja szervezetének azt az információt, hogy hogyan tud a táplálékból megfelelő mennyiségű vasat felszívni, és a szervezetbe került vasat a megfelelő helyre beépíteni. Azaz ebben az esetben nem molekuláris vaspótlást alkalmazunk, hanem a szervezet nem megfelelő funkciójának helyreállítására törekszünk. Schüssler só szedésével így sok esetben a vérszegénység okát szüntetjük meg.

Schüssler, só, vérszegénység, Ferrum phosphoricum

A Ferrum phosphoricum Schüssler sót vaskészítményekkel együtt is lehet szedni, mivel más szinten hatnak szervezetünkre. Vaskészítmény szedésével csak megfelelő mennyiségű ásványi só áll szervezetünk rendelkezésére, de koránt sem biztos, hogy szervezetünk hasznosítani is tudja. Ferrum phosphoricum Schüssler só szedésével a vas megfelelő hasznosulását támogatjuk. Enyhe vérszegénység esetén Schüssler só alkalmazása önmagában is elégséges, súlyosabb esetben vaskészítményekkel való együttes alkalmazását javasoljuk.

Honnan tudom, hogy vérszegény vagyok-e?

Ha biztosra akarunk menni, csináltassunk vérvizsgálatot. Sok esetben azonban, úgynevezett latens vashiány esetén a laborvizsgálatok még nem jeleznek, de szervezetünk számára már kevesebb vas áll rendelkezésre, mint amennyi szükséges.

Ha klinikai tünetek alapján gyanítjuk, hogy vérszegények vagyunk, elég, ha a tükörbe nézünk. A vashiány legismertebb jele a sápadtság, valamint a szemek alatt jelentkező lilás- fekete, barnásfekete elszíneződés. Banális fertőző betegségek első szakaszában szervezetünknek szintén relatív vashiánya van, ilyenkor nagyon gyakran figyelhető meg először a fül, majd az arc kipirulása. Ezt a fajta kipirulást vasvörösségnek hívják. Hétköznapi nyelven úgy fogalmazhatunk, hogy ilyenkor valakinek láztól ég az arca.

Hogy szedjük a Ferrum phosphoricumot vérszegénység esetén?

Krónikus hiányállapot fennállásakor napi 3x1 tabletta D6-os erősségű Ferrum phosphoricum tablettát szopogassunk el. A Schüssler sók a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, ezért – hogy a felszívódás zavartalan lehessen – a bevétel előtt és után 20 percig lehetőség szerint ne együnk, és igyunk, legfeljebb vizet fogyasszunk.

Klinikai tapasztalatok szerint a vas hasznosulása kedvezőbb, ha a Ferrum phosporicumot Calcium phosphoricum (2. számú Schüsler só) szedésével egészítjük ki. Ebben az esetben az egyik nap 3x1 tabletta Ferrum phosphoricum D6, a másik nap 3x1 tabletta Calcium phosphoricum D6 szedése javasolt.

Sérülések és lumbágó esetén is segít

Szintén klinikai megfigyelések alapján a Ferrumot jól használhatjuk minden akut fertőzés, sérülés esetén. Ez a hatása a szövetek oxygenizációjának fokozásán, az öngyógyító mechanizmusok aktiválásán alapszik.

Nagyon jó tapasztalatok vannak a szer lumbágó esetén való alkalmazásakor. Rögtön a panaszok jelentkezésekor szopogassunk el negyed óránként 1 tabletta Ferrum phosphoricum Schüssler sót két órán keresztül, majd naponta 3x1 tabletta szedésére térjünk át. Sok esetben már a bevezető szakaszban megszűnnek panaszaink.

Hol kapható Schüssler só?

Arcdiagnosztikai tanácsadók listája

 Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés