2022. December 03. szombat

Fókuszban: A nyári egészség

Roeatinex teaser

A felfázás lehet heveny és idült, olykor szövődményekkel is járhat. A szövődményes illetve idültté vált húgyúti fertőzések akár vesekárosodást is okozhatnak. Ezért, ha az említett tünetek valakinél néhány napnál hosszabb ideig is fennállnak, mindenképpen ajánlatos orvoshoz fordulni. Hogyan előzzük meg a felfázást és mit tehetünk magunk, ha tapasztaljuk az első, enyhe tüneteket?


BŐVEBBEN


Allistilep teaser

A mostani szülőgenerációk tapasztalhatják, hogy nagyot változott a nyári világ gyerekkoruk óta. Korábban a városban csak elvétve találkozhattunk szúnyoggal, kullanccsal, mára számolni kell mindkettővel. A mai gondos anya és apa a fényvédő készítményt az első meleg, napsütéses tavaszi napon megvásárolja, sőt választ hozzá napozás utáni bőrápoló krémet és egyúttal felkészül egy esetleges napégés tüneteinek enyhítésére is.


BŐVEBBEN


Nyári1

Indulnak a gyerektáborok, következnek a hosszú hétvégék, kirándulásokkal tarkítva, nyaral a család. Van, aki az utolsó pillanatban bepakolja, ami éppen az eszébe jut. Mások listákat készítenek, mikor mit kell becsomagolni. Cikkünkben okos útmutatót adunk minden szülőnek, egy ellenőrző listával együtt, mik azok a dolgok, melyek a felhőtlen nyaraláshoz mindenképpen szükségesek. Okos útmutató és „Vidd magaddal lista” minden szülőnek.


BŐVEBBEN


Nyári2

Az idén nyáron – úgy tűnik – végre szabadon utazhatunk, vége a COVID-19 világjárvány alatt meghozott szigorításoknak. Mozgásba is lendült az egész világ, hihetetlen mennyiségű közösségi program, koncert, fesztivál hívogat bennünket, és a tömegközlekedést is bátran használjuk ismét. A közösségbe járás gyakoriságának növekedésével megnő a – főképpen felsőlégúti – megbetegedések kockázata, márpedig ha nyaralni készülünk, akkor a várva várt esemény idejére nem szeretnénk lebetegedni.


BŐVEBBEN


Nyári3

Minden nő többször is megtapasztalja élete során, hogy különböző okok miatt felborul a hüvelyflóra egyensúlya. Diszkomfortérzet, hüvelyfolyás, viszketés, égő érzés tartozik a leggyakoribb figyelmeztető jelek közé. Ilyenkor első lépésként valamilyen recept nélkül kapható, hüvelyflóra helyreállítását szolgáló hüvelytablettát, kúpot választunk az egyensúly helyreállítása érdekében. Az ideális azonban az, ha tisztában vagyunk azokkal a helyzetekkel, melyekben számolhatunk a hüvely normál ph-jának eltolódásával és a prevencióra, a megelőzésre is hangsúlyt fektetünk.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés