2024. Február 25. vasárnap

A hónap témája: Megfázás, köhögés

Megfázás gyógynövény mix teaser

A gyakran hosszadalmas problémát jelentő hörghurut és köhögés kezelésére már az ókorban is eredményesen használták a gyógynövényeket (papsajt, fehérmályva, martilapu). A természet patikáját ma sem nélkülözi az orvostudomány.


BŐVEBBEN


Nátha3teaserkép

Több mint 200 vírus okozhat megfázást, ezért sem meglepő, ha felnőtteknél évente több alkalommal is náthás tünetek jelentkeznek. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orrgégeközpont orvosát arról kérdeztük, vajon elég otthoni praktikákat bevetni megfázás esetén, vagy javasolt inkább orvoshoz fordulni?


BŐVEBBEN


Hársfa teaser

Ősztől tavaszig mintha állandóan náthás tünetei lennének, úgy érzi, ki sem gyógyult az egyik megfázásból, máris itt a másik? Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gégeközpont orvosa elmondott néhány lehetséges kiváltó okot, amely meghúzódhat a gyakori megbetegedések hátterében.


BŐVEBBEN


nátha

Vannak, akik egész télen náthások, míg mások évekig szerencsésen megússzák ezt a kellemetlenséget. Megelőzés kérdése, hogy ki mennyire bír ellenállni a vírusoknak. Ha mégis támadnának, hogyan tegyük őket gyorsan ártalmatlanná?


BŐVEBBEN


Gyógytea1teaser

A köhögés önmagában nem betegség, hanem annak kísérő tünete. Csillapítása sok esetben a betegség kezelésének része, ám van, amikor kifejezetten káros: a köhögés ugyanis a légutak megtisztítására szolgáló, igen fontos védekezőreflex.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés