2021. Május 07. péntek

A hónap témája: Nyári egészség

Nyár megfázás teaser

A meghűlések 20%-a nyáron dönt le minket a lábunkról, így ajánlatos odafigyelni, hogy ne rontsa el nyaralásunkat egy szipogó orr vagy rekedt torok.


BŐVEBBEN


omega

Az elfogyasztott zsírok közel sem csak energiát szolgáltatnak, vannak olyanok, amelyek hozzájárulnak például az immunrendszer szabályozásához, a szervezetben lévő gyulladások csökkentéséhez, csökkentik a szív- érrendszeri halálozást, sőt, az intelligencia, a tanulási képességek kifejlődésére is döntő hatással vannak.


BŐVEBBEN


immunrendszer

Immunrendszerünk nyújt védelmet a külső betolakodók vírusok, baktériumok, gombák, paraziták által okozott fertőzésekkel szemben. Gondoskodik az elfajult sejtek kiiktatásáról és a sérülésekhez, gyulladáshoz kapcsolódó helyreállító munkálatokról is. Mindezt a nap 24 órájában, folyamatosan észrevétlenül teszi.


BŐVEBBEN


húgyút

Az idős, beteg családtagok kiemelt figyelmet igényelnek a hőség idején, a gyerekeket a balesetektől is meg kell óvnunk. Milyen ártalmakkal kell számolnunk?


BŐVEBBEN


Kánikula vérnyomás teaser

Bár a jó időnek a legtöbben örülnek, a kánikulának megvannak az árnyoldalai is, hiszen egyes esetekben a nagy meleg fejfájást vagy levertséget eredményez, és emellett a vérnyomás változásával is számolni kell. Nézzük, hogyan!


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés