2024. Május 21. kedd

A hét témája: Alvászavar

Citromfű tea teaser

Mindazok, akik tartósan fennálló alvási zavarokkal küzdenek, sajnos jól ismerik az alvásmegvonással járó testi-lelki kimerültséget, ami jelentős szenvedést okozhat, érzelmi instabilitáshoz vezethet, és komoly teljesítményromlást is eredményezhet.


BŐVEBBEN


alvás

Az alvás fontos a testi és lelki egészségünk szempontjából. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez, mivel erősíti az immunrendszert; jobb lesz tőle a kedvünk és csökken a feszültség érzése is.


BŐVEBBEN


Rengeteg ember küzd elalvási és átalvási nehézségekkel, ezért nem meglepő, hogy komoly iparág épült az álmatlanság esetén megoldást kínáló termékek kereskedelmére. Sokan ezek közül a természetes megoldásokat keresik, ezért dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ vezető neurológusa, az alváslabor szomnológusa azokról a gyógynövényekről beszélt, amelyeknek valóban lehet hatása az alvásra, és arra a helyzetre is felhívta a figyelmet, amikor már orvosi segítségre van szükség.


BŐVEBBEN


Virrasztók teaser

Az alvás különleges szakasza életünknek. Kapcsolatunk a külvilággal ilyenkor lazább lesz, izmaink elernyednek, miközben szervezetünk regenerálódik. Feltöltődnek az energiaraktárak, idegrendszerünk pedig rendet rak az előző nap eseményei között.


BŐVEBBEN


Szép álmokat teaser

Számos oka lehet annak, ha nem tudunk aludni, vagy ha úgy érezzük bármikor képesek lennénk elbóbiskolni. Nappal sok mindent tehetünk azért, hogy elkerüljenek bennünket az alvászavarok, ugyanis az alvás test-lelki egyensúlyunk fenntartója.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés