2021. Május 07. péntek

A hét témája: Éleslátás

Teaser LBV

Az öregszeműség, más néven presbiópia az életkor előrehaladtával mindenkit utolér. 45 éves kor felett azt tapasztaljuk, hogy egyre rosszabbul látjuk a telefonunkat vagy az újság apró betűit. Először egyre távolabb kell tartanunk magunktól ezeket, vagy egyre több fényre van szükségünk ahhoz, hogy jól lássuk. Aztán rájövünk, hogy ahhoz, hogy újra éles lássunk, olvasószemüveget kell beszereznünk.


BŐVEBBEN


Teaser szürkehályog

A szürkehályog a szemlencse maradandó elhomályosulása, mely az éles látás fokozatos csökkenéséhez, homályos látáshoz, végső soron vaksághoz vezet. Jellemzően idősebb korban alakul ki. Az elszürkült szemlencse eltávolításának általában akkor jön el az ideje, amikor a látás minősége korlátozza a mindennapi tevékenységet, a közlekedést, olvasást, autóvezetést.


BŐVEBBEN


Teaser hét tipp látás

A modern életmód nagyban megterheli a szemünket, és könnyen elfelejtkezünk arról, hogy szemünknek is állandó törődésre van szüksége.


BŐVEBBEN


idősek

A közvélekedés az időskor elkerülhetetlen velejárójának tartja a nagyfokú látásromlást, amely az érintetteket a hétköznapi tevékenységeiben is korlátozza. Jó tudni, melyek azok a szembetegségek, amelyek az életút „második félidejében” a leggyakrabban fordulnak elő, és lehet-e tenni ellenük.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés