2021. Május 07. péntek

A hónap témája: Fogászat

fogápolás
Nem mindig annak örülnek a fogak, amit mi is szeretünk. Vegyük figyelembe kívánságaikat, elvégre ők vannak többen. A fogápolás alapszabályai, hogy többen is maradjanak!
BŐVEBBEN


női száj, lehelet, szájszag

Az egészséges, ép fogazatú szájnak és a kilélegzett levegőnek normális körülmények között nincs szaga. A rossz szájszag hátterében gyakran valamilyen szájüregi elváltozás áll. Mi a friss lehelet titka?


BŐVEBBEN


Mosolyok
Egy mai fogászati rendelőben a szolgáltatások listáját böngészve olyan kifejezésekkel találkozhatunk, mint a barázdazárás, inlay, onlay, inlay híd, veneer. A XXI. században egy kisgyermek tejfogainak épsége, a fogszuvasodás megelőzése egy minimális beavatkozással járó kezeléssel szinte száz százalékban biztosítható.
BŐVEBBEN


érzékeny fogak, fogérzékenység

A fogak érzékenysége a fogmosás közbeni túl erős dörzsölés, és a savas ételek, italok fogyasztása miatt alakul ki, illetve amerikai fogászok egyes fogápoló szereket is felelőssé tesznek érte. Mit tegyünk, hogy elkerüljük?


BŐVEBBEN


fog fogazat szervrendszer szervezet

Az 1930-as évek óta tudni, hogy fogazatunk és testünk bizonyos szervei, szervrendszerei között kölcsönös kapcsolat áll fent. Ezért fordulhat elő, hogy nem fogászati panaszok hátterében esetleg a fogazat, a fogíny valamilyen elváltozása, pl. gyulladása állhat.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés