2024. Április 22. hétfő

Érdekes cikkek a koleszterinről

koleszterin diéta egészséges étrend étkezés ételek

A magas koleszterinszint megelőzésének fontos eleme a megfelelő étrend. A káros zsírok mellőzése és az értékes zsírok, sovány húsok és halak fogyasztása mellett alapvető a megfelelő mennyiségű és minőségű rostbevitel is.


BŐVEBBEN


koleszterin, koleszterinszint

A magas koleszterinszint egy csepp vérből is kimutatható. Melyik a "rossz" és melyik a "jó"? Hogyan normalizálható a magas koleszterinszint?

 

 


BŐVEBBEN


stroke, szívinfarktus, szélütés, érszűkület, érelmeszesedés, koleszterin, koleszterinszint

A szívinfarktus és a szélütés a leggyakoribb halálokok között szerepel, pedig melyek megelőzhetők lennének, ha idejében felfigyelnénk a figyelmeztető jelekre, illetve gondot fordítanánk ereink egészségi állapotára, mely többek között a magas koleszterinszint normalizálását is magában foglalja.


BŐVEBBEN


koleszterin, ldl, hdl

A koleszterinről rendszerint negatív kontextusban esik szó – szerencsére, hiszen egyre többen tudjuk, hogy ha vérünkben túl magas e zsír szintje, az káros hatással van szervezetünkre. A kép teljességéhez azonban hozzátartozik, hogy a koleszterin nem csak negatív hatásokkal bír.


BŐVEBBEN


koleszterinszint mérés vérvétel

A koleszterinszint-mérés során nemcsak a vérben lévő összes koleszterin együttes szintjét határozzák meg, de külön-külön a jó és a rossz típusának mennyiségét is, amelyeknek egymáshoz viszonyított értéke jól jelzi a szív- és érrendszeri betegségek rizikóját.


BŐVEBBEN


érelmeszesedés magas koleszterinszint artéria

A magas koleszterinszintre is visszavezethető érelmeszesedés egyre gyakoribb probléma,és ugyan tipikusan az idősek betegsége, de már fiatal korban is jelentkezhet. A koleszterinszint normalizálását tehát nem lehet elég korán kezdeni.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés