2023. December 07. csütörtök
Egy háromgyermekes brit apa a YouTube videómegosztó portálon szerzett tudásával tudta világra segíteni negyedik gyermekét.

Amikor egy este Marc Stephens szülésről szóló videókat nézegetett a YouTube-on – például arról, hogyan hozzunk világra gyermeket egy taxiban –, nem is sejtette, hogy frissen megszerzett tudására már pár óra múlva szüksége lesz. Felesége,Jo, ugyanis még aznap este vajúdni kezdett.

szülés, youtube

A házaspár otthoni szülést tervezett, de a kórház éppen egy szülésznőt sem tudott kiküldeni hozzájuk, ezért azt mondták nekik, hogy menjenek be a kórházba, vagy küldenek egy rohammentőt.

Kórházba menni azonban már nem volt idő, mert Jo, aki korábban mindhárom gyermekét igen rövid idő alatt hozta világra, a fürdőszobából kijövet összecsuklott, és a férj már látta is a születendő gyerek fejét.

"Nem volt időm a kétségbeesésre. A legkisebb lányom felébredt, és mögöttem állva, végignézte az egész szülést" – idézte a férfit a The Daily Telegraph brit napilap honlapja. Jo szerint ez a negyedik volt a legnyugodtabb szülése. "Nagyon élveztem; egyáltalán nem estem pánikba" – mondta az asszony, dicsérve férje higgadtságát.

A sikeres szülés után – melynek eredménye egy negyedik kislány – megérkeztek a mentők is, akik gratuláltak Marcnak a jól végzett munkáért, és az ilyenkor szükséges vizsgálatok elvégzéséhez az anyát és a csecsemőt kórházba vitték.


Forrás: MTI/Vital
2009. 05. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés