2024. Június 17. hétfő

Egy különösen szörnyű ügy kapcsán a Wisconsini Legfelsőbb Bíróság úgy határozott, hogy a nekrofília, pontosabban a halott emberrel folytatott szexuális aktus bűncselekmény, mivel az áldozat abba nem adja beleegyezését.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!

 


A döntést 5-2 arányú szavazás után hozták meg, és megváltoztatta az elsőfokú és a fellebviteli bíróság ítéletét egy 2006-os ügyben, ahol ejtették a szexuális bűncselekmény vádját három olyan férfi esetében, akik sikertelenül próbáltak nekrofíliát elkövetni.

bírósági terem, nekrofília, bűncselekmény

A döntés értelmében ismét vád alá helyezik a két ikertestvért, Nicholas és Alexander Grunkét, illetve szintén 22 éves társukat, Dustin Radkét.

A három férfit őrizetbe vették három rendbeli szexuális bűncselekmény vádjával, miután a cassville-i temetőben kiástak egy holttestet, hogy egyikük szexuálisan közösülhessen vele. A Grant Megyei Területi Bíróság ejtette a vádakat, miután a vádlottak védője kifejtette: a szexuális zaklatás bűntette nem alkalmazható halott emberre, csak abban az esetben, ha az elkövető felelős az áldozat haláláért.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


Forrás: Medipress
2008. 07. 15.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés