2023. Szeptember 26. kedd
Nem elég jókat aludni, sok vizet inni és eleget mozogni, a napot is kerülniük kell azoknak, akik szeretnék megállítani egy kicsit az idő kerekét. Az Amerikai Dermatológusok éves konferenciáján publikált kutatás szerint semmi sem öregít annyira, mint a napsugárzás.

A felmérésben 231 különböző korú nő vett részt, és egyértelműen bebizonyosodott: akik kerülték a napot, illetve mindig használtam naptejet, 20 évvel fiatalabbnak néztek ki, mint védelem nélkül napozó kortársaik. Ugyanakkor a többi ismert fegyver – a bőséges hidratálás, a jó minőségű alvás és a rendszeres testmozgás – nem hozott hasonló pozitív változásokat.

Hullik, gyérül ahaja? Tegyen ellene!   

A nőket a kutatás keretében életmódjukról faggatták, illetve arról, hogy mennyi időt töltenek a napon. A Massachusetts General Hospital munkatársai, akiket az Olay nevű bőrápoló termékeket forgalmazó cég bízott meg a kutatással, ezután megtippelték, hogy hány évesek a nők. Kiderült, hogy a napot elkerülők, illetve kizárólag naptejjel utcára lépők lényegesen fiatalabbnak néztek ki, a különbség nem egyszer – konkrétan négy esetben – 20 évet jelentett.

Dr. Alexa Kimball dermatológus professzor szerint csupán mítosz, hogy érdemes sokat innunk a fiatal bőr érdekében, mivel a szervezetünk általában pontosan képes megítélni, hogy mennyi folyadékra van szükségünk. “Nem ez és a többi ismert trükk segít, hogy fiatalosak maradjunk, hanem a tény, hogy kerüljük a napot, illetve csak megfelelő védelemmel lépünk napra, ha szükséges” – foglalta össze a lényeget a szakember.


Forrás: Medipress
2016. 03. 16.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés