2024. Július 14. vasárnap
Nagy divat bizonyos körökben a méhlepény (placenta) elfogyasztása a szülést követően, ennek egy formája az, amikor kapszulát rendel az újdonsült édesanya a placentájából. Ez azonban veszélyesebb, mint hinnénk.

A Daily Mail szerint egy oregoni asszony nemrég egy ismeretlen cégnek küldte el placentáját, hogy kapszulát készítsenek abból saját fogyasztásra. Az újszülött a szülés után nem sokkal streptococcus baktériummal fertőződött, amit sikeresen kezeltek. Rövid idő múlva újra fellépett a fertőzés, amit az orvosok már egyértelműen a kapszulával hozható összefüggésbe, ugyanis az anya időközben bevette a kapszulákat. Mint kiderült, a szóban forgó cég nem melegítette az eljárás során a méhlepényt arra a hőmérsékletre, hogy a baktériumok elpusztuljanak, így fokozott veszélynek tette ki az anyát és a babát egyaránt.

Szénanátha kúrasóval és finom ételekkel>>>

A probléma az, hogy a placenta elfogyasztása egyre népszerűbb gyakorlat, mivel egyes vélemények szerint a méhlepény megakadályozza a szülés utáni depresszió kialakulását, és segíti a tejtermelést. Jelenleg több tízezer amerikai anya dönt úgy, hogy placentát kóstol, ám mivel a hagyományos megoldástól sokan ódzkodnak, a kapszula formátum sokak számára vonzó alternatíva.

Szappanos hajmosás a csodás hajkoronáért > > > 

A gond azonban az, hogy jelenleg semmilyen hivatalos szabályozás nincs, amely a kapszulakészítés mikéntjét leírja, így az egyáltalán nem biztonságos. Az amerikai szakemberek többsége továbbra is óvja a friss anyákat attól, hogy kapszulát csináltassanak a méhlepényből.


Forrás: Medipress
2017. 07. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés