2021. Május 06. csütörtök

Fókuszban: A megfázás

Nyár megfázás teaser

A meghűlések 20%-a nyáron dönt le minket a lábunkról, így ajánlatos odafigyelni, hogy ne rontsa el nyaralásunkat egy szipogó orr vagy rekedt torok.


BŐVEBBEN


megfázás, nátha
Annak ellenére, hogy vírus okozza, a megfázás nem több egy hét kellemetlenségnél. Ha ennél hosszabb ideig tart, érdemes felkeresni háziorvosunkat, mert valószínű, hogy egyéb szövődmények léptek fel.
BŐVEBBEN


nátha, influenza

Szeretné idén télen megelőzni a náthát és az influenzát? Janine Bowring kanadai természetgyógyász öt olyan módszert javasol, amelyek segíthetnek ebben.


BŐVEBBEN


nátha, mozgás
A mozgásszegény életmódot élő emberek kétszer nagyobb eséllyel kapják el a náthát, mint fittebb embertársaik – állapították meg amerikai kutatók.
BŐVEBBEN


nátha, gyógyszer
Amerikai kutatók megfejtették a nátháért okolható rhinovírusok 100 különböző törzsének genetikai kódját, ami új gyógyszerek kifejlesztését teheti lehetővé – a nátha elleni védőoltásra azonban hiába várunk.
BŐVEBBEN


megfázás
A megfázás vagy az influenza jelentős mértékben csökkentheti a sofőrök vezetési képességeit – mutatta ki egy biztosító társaság számára készített felmérés.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés