2024. Április 25. csütörtök
Görcsös izmok, fájó nyak és vállak, duzzadt térdek – ugye mindenkinek ismerős? Mindannyian küzdünk hasonló kellemetlen problémákkal, mostanában azonban egyre többen fordulnak különböző masszírozógépekhez és mágneses eszközökhöz a jól bevált izomlazító szerek helyett. De vajon valóban hatékonyak ezek a gépek?

A Duke Egyetem segédprofesszora, Dr. Timothy Collins szerint bár időlegesen csökkenthetik a fájdalmakat ezek a szerkezetek, legtöbbször csak a placebo effektus miatt hatásosak.

masszázsgép masszírozó

„Amikor például egy új fejfájás elleni szert tesztelünk, biztosak lehetünk benne, hogy az alanyok egyharmadánál akkor is hatásos lesz a szer, ha meg sem kapják magát azt, csak placebót. Így elég nehéz megmondani, hogy a drága csodatevő masszázsgépek valóban hatásosak-e, vagy ugyanazt a hatást érhetnénk el, ha megkérnénk mondjuk egy barátunkat, hogy masszírozzon meg minket.”

A piacon rengeteg masszázsgép található, a kínálat végtelen, az igényeknek csupán a pénztárcánk szabhat határt. Mágneses derékmasszírozó, nyakmasszázs-párna, fejre csatolható nyugtató készülék, minden, amit csak el tudunk képzelni.

„A legtöbb ilyen szerkezet teljesen ártalmatlan, egyedül a mágneses készülékekkel kell vigyázniuk a pacemakerrel rendelkezőknek” – magyarázza Dr. Collins „Végül is mindegy, hogy mitől érezzük jól magunkat, ha a végeredmény pozitív, de az biztos, hogy ezek a gépek jobban igénybe veszik a pénztárcánkat, mint amennyire hatékonyak.”


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés