2020. Szeptember 23. szerda

Az egész világ szeme Kínán és a koronavíruson van

Majdnem megduplázódott a tüdőgyulladást okozó új koronavírusban elhunytak száma
1 . oldal
Az utóbbi egy napban 17-re emelkedett, vagyis majdnem megduplázódott Kínában a tüdőgyulladást okozó új koronavírusban elhunytak, valamint 470-re nőtt a fertőzöttek száma.

Négyszáz fölé nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte. A betegség halálos áldozatainak száma akkori adatok szerint kilenc volt a járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban. A vírust időközben a különleges közigazgatási státusszal rendelkező Makaóban és Hongkongban is kimutatták. Edward Jau, hongkongi kereskedelmi miniszter szerint egy beteg gyorsvonattal érkezett Hongkongba Kína szárazföldi területéről. A pácienst karanténba helyezték. "Az egész világ szeme rajtunk van" - hangsúlyozta Jau.

_______________________________ajánló____________________________

 Visszajöhet az ősz haj eredeti színe?

 

Csodálatos, hol tart ma a tudomány! Egy természetes hatóanyag a haj keratinjával kapcsolatba lépve újraéleszti a haj eredeti színét. Klinikailag tesztelt termék.

Ilyen egyszerű használni>>> ____________________________________________________________________

 

Világszerte a repülőtereken vizsgálatoknak vetik alá a Kínából érkező utasokat. Obrador, mexikói elnök közölte, hogy az északi Tamaulipas államban vizsgálnak egy lehetséges esetet. Az egészségügyi hatóságok kézben tartják az ügyet, a megbetegedés egy másik lehetséges esetét időközben sikerült kizárni. Az orosz hatóságok is vizsgálnak egy gyanús esetet: Szentpéterváron kórházba került egy Kínából érkezett orosz férfi akut légúti vírusos fertőzés gyanújával. Az Egyesült Államok északnyugati tagállamában, Washingtonban diagnosztizálták az első új típusú koronavírusos tüdőgyulladást. A vírus néhány esetben már Tajvanon, Thaiföldön, Japánban, Dél-Koreában is megjelent. Észak-Korea pedig szerdától felfüggesztette a külföldi turisták fogadását a koronavírus miatt.

A vírus terjedése a sporttevékenységet is érintette. A 2020-as olimpiai játékok egyes, Vuhanban megrendezendő, ökölvívó selejtező mérkőzéseit le kellett mondani, míg a női labdarúgó selejtező helyszínét át kellett helyezni Nancsingba.

Különös aggodalomra ad okot, hogy a pénteken kezdődő holdújévi munkaszünet miatt jelentősen emelkedik az utasforgalom Kínában. A január 10. és február 18. közötti időszak számít idén az évente változó dátumú ünnep miatti utazási csúcsszezonnak. Ezalatt várhatóan mintegy 3 milliárd alkalommal kelnek útra az emberek országszerte különféle közlekedési eszközökön. Vuhanban óvintézkedések léptettek életbe: a repülőtéren és vasútállomásokon ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét, és karanténba helyezik mindazokat, akiknél lázas tüneteket tapasztalnak.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) tanácskozik a koronavírusos megbetegedések terjedéséről, és várhatóan dönt a közegészségügyi rendkívüli állapot kihirdetéséről.


Forrás: MTI
2020. 01. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés