2024. Július 15. hétfő
A kerékpározás a hízás megelőzésének egyik legjobb és legegyszerűbb módja. Fiatal nőknek már akár napi öt perc is elég lehet ahhoz, hogy távol tartsák a felesleges kilókat, a tekerés pedig a túlsúlyosaknál kifejezetten látványos eredményt hozhat.

Több mint 18 ezer, klimax előtt álló egészséges nőt vont be hosszú távú vizsgálataiba Rania Mekary és harvardi csapata. A résztvevők a megfigyelés 16 éve alatt 9,3 kilogramm súlyfölösleget szedtek fel, a rendszeresen kerékpározók körében azonban kisebb volt a hízás aránya.

kerékpározás, hízás

Mint kiderült, már napi öt perces tekerés is elég volt az alacsonyabb testsúly megtartásához, a legnagyobb hasznot azonban a legtöbbet nyomó nők húzták a kerékpározásból: a kutatók szerint a túlsúlyos és elhízott nőknél heti 2-3 óra kerékpározással megelőzhető a további súlyfelesleg.

A szakemberek szerint a biciklizés nagy előnye a korlátozott időben végezhető edzőtermi órákhoz képest, hogy a mindennapi életben tetszés szerinti időben választható, ráadásul ezzel a sporttal az autóban, utazással töltött idő is csökkenthető.


Forrás: MTI/Vital
2010. 06. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés