2024. Július 25. csütörtök
Mesterséges kómában volt pénteken – a héten immár másodszor – Johnny Hallyday francia rocksztár. A 66 éves énekes műtét utáni fertőzés miatt került hétfőn Los Angelesben, miután november 26-án porckorongműtéten esett át Párizsban.

A Cedars-Sinai kórház orvosai péntekre virradóra azért döntöttek a mesterséges kóma mellett, hogy megkíméljék az énekest a szenvedéstől és megkönnyítsék a kezelést – jelentette be Hallyday sajtószolgálata Párizsban.

Az énekes a héten már mesterséges kómában volt. Állapota komoly kétséget ébreszt a műtétet elvégző francia idegsebésszel, Stéphane Delajoux-val kapcsolatban, aki korábban már több sztárt kezelt.

"Azt mondták, hogy valóságos hentesmunka volt. A Los Angeles-i sebészek fel voltak háborodva" – mondta Jean-Claude Camus, Johnny Hallyday producere a műtétről. Hozzátette: sürgős beavatkozásra volt szükség, feltehetően megsérült a gerincvelő.

Delajoux ügyvédje, David Koubbi szerint a sztár műtét utáni állapota megfelelő volt, amikor november 27-én elhagyta a kórházat.

A brüsszeli EU csúcstalálkozón tartózkodó Nicolas Sarkozy elnök elmondta: az éjszaka telefonon beszélt az énekes fiával, Daviddal, aki "megnyugtató híreket közölt az apja állapotáról, de nem hallgatta el az aggodalmat sem, amelyen átestek".

A franciákat valósággal sokkolta, hogy Kaliforniában tolószékben ülve látták a megakoncertek örökmozgó sztárját, aki a frankofon országokban ugyanolyan népszerű, mint Alain Delon vagy Catherine Deneuve.

Hallyday százmillió eladott lemezzel a háta mögött két éve jelentett be, hogy visszavonul a koncertezéstől. Búcsú koncertsorozata, amely a korára való tekintettel a Tour 66 elnevezést viseli, azonban még jövőre is folytatódik.


Forrás: MTI
2009. 12. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés