2024. Június 21. péntek
Új kezelési eljárással megmentették izraeli orvosok egy fiatal muzulmán férfi péniszét, amely egy balul sikerült körülmetélés miatt három centiméterre zsugorodott össze.

A haifai Karmel kórház orvosainak sikerült helyreállítani a nemi szerv normális működését és hosszát összesen tizenegy centiméterre meghosszabbítani – jelentette az izraeli média.

körülmetélés, hímvessző

A hír szerint az egyik észak-izraeli faluból származó, most 21 éves fiatalembert bő két éve vallási okból körülmetélték. A beavatkozás során megsértették a hímvesszőt, a seb behegedt, de a hegszövet akadályozta a bőr tágulását, és a pénisz összezsugorodott. Amint a fiatal férfi akkori jegyese tudomást szerzett arról, hogy kedvese nem tudja majd teljesíteni férji kötelességét, elhagyta az esküvő előtt. A fiatalember azóta új menyasszonnyal vigasztalódott.

A műtétet végző orvos csoport Járon Har-Saj professzor vezetésével egy olyan eljárást alkalmazott, amely lehetővé teszi a behegesedett szövet tágulását, és amellyel egyébként a kézen és arcon elszenvedett égési sérüléseket kezelnek. A módszer szövődmények esetén csecsemőknél is használható – mondta Har-Saj professzor a Jerusalem Post című újságnak.

Izraelben évente fiúk tízezreit metélik körül zsidó és muzulmán családokban egyaránt.


Forrás: MTI
2010. 02. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés