2024. Július 18. csütörtök
Nem csak a viták, de az unalom is felelős lehet azért, ha a házaspárok elveszítik az érdeklődésüket a kapcsolatuk iránt, állítja egy tanulmány.

A párkapcsolat minőségének előrejelzése szempontjából kutatták az unalom szerepét a Michigani Egyetem és a Stony Brook Egyetem kutatói abból A kutatásba bevont afroamerikai és fehér detroiti párok hét éve voltak együtt, ez volt az első házasságuk, a feleség fiatalabb volt 35 évesnél, és nem volt közöttük vegyes házasság. A vizsgálatot kilenc évvel később megismételték.

A résztvevőket megkérdezték, hogy az előző hónapban milyen gyakran érezték házasságukat zsákutcának amiatt, hogy mindig ugyanazt csinálják, és ritkán adódik csak izgalom a házaséletükben. A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy a résztvevők mennyire elégedettek a házasságukkal, és arra kérték őket, egy képpel jellemezzék, mennyire állnak közel egymáshoz a párjukkal.

válóok

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >>

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A tanulmány kimutatta, hogy a pár tagjai minél jobban unatkoztak a hetedik évben, annál kevésbé mutatkoztak elégedettnek a tizenhatodikban. Ráadásul a hetedik évben tapasztalható nagyobb elégedettség nem feltétlenül jelentette azt, hogy kilenc évvel később sem fognak unatkozni.

Terri Orbuch kutatóprofesszor szerint az unalom aláássa a közelséget, így csökken a párkapcsolattal való elégedettség. A párok megelőzhetik az unatkozást, ha együtt kezdenek különböző tevékenységekbe. Ha közelebb kerülnek egymáshoz, elégedettebbek lesznek, erősödik az elkötelezettség és a bizalom.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés